Ljubljana - Škofja Loka Tour bus

 

Arts & delights bus


Doživite najlepše srednjeveško mesto Slovenije, ki vsakih 6 let uprizarja Škofjeloški Pasijon, živo umetnino na seznamu Unesca. Začutite romantiko Poljanske doline na potepu, kjer se družijo ustvarjalnost in užitki.

Dan je ves posladkan – z lokalnim medom, izvrstnimi siri in darilom, ki ga za spomin ustvarite na posestvu, kjer se je rodila ljubezen iz Cvetja v jeseni.


Na vodenem izletu si boste ogledali naslednje znamenitosti:

  • Srednjeveška Škofja Loka, voden ogled slikovite Škofje Loke, srednjeveškega mestnega jedra.
  • Obisk Rokodelskega centra DUO Škofja Loka, s prikazom rezbarjenja in degustacijo loških kruhkov.
  • Slastno lokalno kosilo.
  • Čebelarski dom Brode, doživetje slovenskega čebelnjaka in degustacija medov in medenih izdelkov.
  • Tavčarjev dvorec Visoko, kreativna delavnica slikanja in ustvarjanja spominka za domov pod vodstvom akademske slikarke, na prostem ali pod kozolcem na enem najbolj romantičnih podeželskih posestev v Sloveniji.
  • Gurmansko sirarstvo Pustotnik, ogled kmetije in proizvodnje sirov ter mlečnih izdelkov, ter degustacija mlečnih izdelkov in sirov.

Kdaj? Vsako soboto v juliju: 6.7., 13.7., 20.7., 27.7 in avgustu: 3.8., 10.8., 17.8., 24.8., 31.8. S pričetkom ob 9.30 uri, na Krekovem trgu 10 v Ljubljani.

Kaj je vključeno v ceno?

  • Celodnevno doživetje: povratni avtobusni prevoz Ljubljana - Škofja Loka, vodenje po starem mestnem jedru, obisk rokodelskega centra, kosilo, "izdelaj si sam" spominek (panjska končnica).
  • Osnovni paket prevoz in vodenje po Škofji Loki: povratni avtobusni prevoz Ljubljana - Škofja Loka, vodenje po starem mestnem jedru, obisk rokodelskega centra, prosto popoldne v Škofji Loki.

Kje rezervirati svoje mesto?

Na Turističnem informacijskem centru Ljubljana, Adamič-Lundrovo nabrežje 2, Ljubljana, tic@visitljubljana.si in Slovenskem turističnem informacijskem centru, Krekov trg 10, Ljubljana, stic@visitljubljana.si


Spletni booking: https://www.visitljubljana.com/en/visitors/tours-and-trips/medieval-skofja-loka/

Celodnevni izlet Arts & delights:  59€

Poldnevni izlet Arts & crafts:       19€

Information: 04 517 06 00,

                     info@visitskofjaloka.si