Aktivni oddih - Turizem Škofja Loka
Neskončno pohodniških in kolesarskih slik

Škofjeloška narava je kot velika slika, polna skritih podrobnosti in barv, ki jih odkrijemo šele, ko vstopimo vanjo in si jo ogledamo pobližje. Čez Škofjeloško hribovje, ki se spogleduje z Julijskimi Alpami in prijateljuje s Cerkljanskim na eni in Idrijskim hribovjem na drugi strani, se kot mreža prepleta več 100 km pohodniških in kolesarskih poti. Ob vseh razgledih v različnih urah dneva se vam bo zazdelo, kot da ste v ogromni galeriji narave. Zato si le vzemite čas zanjo, po celem tednu raziskovanja še zdaleč ne boste obredli vseh kotičkov. Ne pozabite se ustaviti na gostoljubnih turističnih kmetijah in se naužiti škofjeloških dobrot. Čas je za vaše škofjeloške slike.

Kolesarjenje

V objemu Škofjeloških hribov in dolin poteka več sto kilometrov označenih in urejenih kolesarskih poti. Te so primerne tako za rekreativne, kot tudi za zahtevnejše kolesarje. 

Preberi več

Pohodništvo

Škofjeloško hribovje, v objemu Cerkljanskega in Idrijskega hribovja ter tik ob slemenu Julijskih Alp je prepredeno z mnogimi urejenimi in markiranimi pohodnimi potmi, ki vodijo do vrhov, s katerih seže nepozaben pogled daleč naokoli. Za vsakogar se bo našla primerna pot, tako za družine, rekreativce kot tudi za bolj zahtevne pohodnike. Na mnogih vrhovih so tudi lepo urejene planinske koče in domovi, ki s svojo domačo hrano in pijačo vabijo obiskovalce od daleč in blizu k okrepčilu.

Preberi več

Zimski športi

Bela idila škofjeloškega območja nudi možnost številnih aktivnih doživetij. Smučarji in deskarji boste našli izziv na zasneženih strminah, drugi priložnost za rekreacijo na urejenih tekaških in sankaških progah.

Obiščite priljubljena smučišča v Selški in Poljanski dolini, ki omogočajo raznolike zimske užitke na snegu tako družinam z otroki, rekreativcem kot tudi drznejšim smučarjem.

Preberi več

Ribolov

Sora, Poljanska in Selška Sora s svojimi pritoki vabijo občudovalce narave k obisku. Ljubiteljem vodnih površin ponuja območje ob Sorah tudi možnost ribolova, saj je bogato s postrvjo, šarenko, lipanom, klenom, mreno in zlatovčico. Brzice, tolmuni in prelivi so lahko dostopni, tako da je reka lovna v celem toku.

Za urejenost ribolovnih območji in ohranjanje narave ter ribjih populacije skrbijo štiri delujoče ribiške družine, pri katerih je možno kupiti ribolovne dovolilnice.

Preberi več

Jahanje

Slikovitost Škofjeloške pokrajine je čudovito izhodišče za izlete na konju, zato ljubitelji jahanja radi zaidejo sem. Preživeti nekaj ur s konjem v neokrnjeni naravi je posebno doživetje. Doživite vznemirljivo ježo po slikovitih dolinah, gozdovih in jasah ter užijte naravne lepote in neskončne razglede s konjskega sedla. 

Preberi več

Posebna doživetja

Škofjeloško območje razpolaga s kar nekaj možnostmi preživljanja prostega časa tudi za adrenalina željne obiskovalce, ki si želijo dvigniti srčni utrip in se odmakniti od sivega vsakdana.

Preberi več

Kopališča

V poletnih mesecih domačini in obiskovalci radi poiščejo osvežitev ob naravnih kopališčih na Škofjeloškem. Ta so lepo urejena in vzdrževana, zagotovljena pa je tudi gostinska ponudba.

Preberi več

Vožnja s kočijo

Pustite se zapeljati z belimi lipicanci in Škofjo Loko z okolico odkrivati ob topotu kopit na udobni kočiji.
Preberi več