Za zaljubljene v ustvarjalnost

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Slovenia Green
Previous Next
 

Kjer ustvarjaš svoje spomine

Tako lepa, tako mistična Škofja Loka je mesto Škofjeloškega pasijona, najstarejše slovenske drame in največje gledališke predstave na prostem.

V času pasijona obiskovalci mesta postanejo del uprizoritve, ki temelji na besedilu iz leta 1721. Doživite živo mojstrovino, vpisano na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine! 

Prizorišče predstave so ulice tako pristnega srednjeveškega mesta, da se tudi druge dni tu lahko s svojimi občutji v hipu prelevite v gospoda, namenjenega na Loški grad ali v katerega od drugih bližnjih gradov, v legendarnega zamorskega služabnika iz mestnega grba,  v meniha, ki se vrača za zidove Kapucinskega samostana k svojim pisarijam, v popotnika, ki se na Kapucinskem oz. Kamnitem mostu ozira k mitnici, v ustvarjalca, ki je z zelenega podeželja pravkar pripeljal gradivo za svoje rokodelske mojstrovine ali sestavine za kulinarična doživetja.

Pozor: na poti Škofjeloškega pasijona lahko res najdete nove odgovore na svoja vprašanja!  Na vsakem koraku po mestu ob sotočju dveh rek vas čakajo navdihi zanje. Tu in v zeleni okolici so jih že našli mnogi slikarji, pisatelji, mojstri vseh vrst. Škofja Loka je rojstni kraj slovenskega impresionizma in kraj ustvarjalnih izkušenj. Pridite po svoje!