Historial Škofja Loka - Turizem Škofja Loka

Historial Škofja Loka

Hero banner

HISTORIAL ŠKOFJA LOKA: 1. 6. 2024

 Historial Škofja Loka vas vabi, da vstopite v časovni stroj in postanete del vsebinsko pisanega sprehoda skozi bogato zgodovino Škofje Loke.

 
 
Historial - Spodnji trg_manjsa_png.png

Lontrg odprtih vrat

Spoznali boste lahko starodaven sejemski utrip in cehovsko dediščino Škofje Loke, v živo spremljali izdelavo najrazličnejših izdelkov, ki jih boste lahko tudi kupili, poslušali glasbo različnih, med njimi tudi historičnih zvrsti, plesali in okušali loško kulinariko ter se udeležili strokovnih predstavitev Šeširja, Galerije Franceta Miheliča, Špitalske cerkve in Žebljarjeve hiše. 

Osrednja tema letošnjega Historiala bo predstavitev zgodb nekdaj pomembnejših obrtniških hiš na Spodnjem trgu, s katerimi želimo obiskovalcem predstaviti njegove specifike in vlogo, ki jo je Lontrg imel skozi zgodovino. Tu se bo letos, zaradi prenove Mestnega trga, odvijala tudi glavnina dogajanja. Zgodbe bodo na zanimiv način prikazane tudi skozi dramsko ulično predstavitev »Čevlji, klobuk in uš«. 

 
 

Rokodelnice, igrarije in večerni koncert

Prireditveno dogajanje bo v veliki meri namenjeno tudi otrokom, in sicer z raznolikim pravljično – rokodelskim in slikarskim dogajanjem na Cankarjevem trgu ter na Spodnjem trgu pred KaščoPosebnost letošnjega dogodka bo tudi ta, da bodo obiskovalci lahko pokukali na nekatera dvorišča in v atrije hiš na Spodnjem trgu ter uživali bodisi na rokodelskih delavnicah bodisi na glasbenih nastopih.

Dan bomo sklenili z večernim koncertom skupine Orlek na Trgu pod gradom ob 20. uri.  

Historial - Katka_manjsa_png.png
 
 

Slike s Historiala Škofja Loka

ples na odru DSC_0995.jpg
bralnica na vrtu JJJ_0601 (Jana Jocif).jpg
Katalena koncert JJJ_7828 (Jana Jocif).jpg
Historial 2022 5.jpg
otroška delavnica DSC_0964.jpg
preja JJJ_3635.jpg
Petra rezbarjenje JJJ_7646 (Jana Jocif).jpg
povorka JJJ_6914 (Jana Jocif).jpg