Sobota - Turizem Škofja Loka
 

Rokodelska doživetja - sobota

TRADICIJA KLOBUČARSTVA Z LILI PANJTAR

Ustvarjalno zakulisje z mojstrico

Lili Panjtar, LILA STUDIO


Lili Panjtar svoje unikatne izdelke ustvarja pod blagovno znamko LILAStudio. Pri oblikovanju uporablja naravne materiale, najraje pa reciklira odpadne materiale in jim vdihne novo vsebino. Ustvarja tekstilije za opremo interierjev in osebno rabo.


Pridružite se ji pri polstenju volne, tehniki, ki jo najbolj sprošča, umirja in deluje terapevtsko. V prostoru Kreativnic na Spodnjem trgu, kjer je nekdaj kraljevala slavna tovarna klobukov Šešir, boste z njo odkrivali zgodovino in tradicijo klobučarstva v Škofji Loki. Spoznali boste postopek izdelave klobuka in se preizkusili v polstenju tudi sami.


Prostor: Kreativnice (Spodnji trg 40, Škofja Loka)

Trajanje: 45 minut

Cena: 18 EUR/osebo

Jezik: slovenščina, angleščina

Termini: 1. 8., 8. 8., 15. 8., 22. 8. in 29. 8. 2020

Ura: 11.00

Nedelja_Lili Panjtar.jpg
PRIJAVA NA DOŽIVETJE

REZBARJENJE S PEKO LOŠKEGA KRUHKA

Rokodelska delavnica z mojstrico

Petra Plestenjak Podlogar


Petra Plestenjak Podlogar je ena redkih, ki še nadaljuje stoletja dolgo tradicijo izdelovanja lesenih modelov za tradicionalne medene loške kruhke, ki ji dodaja sodoben avtorski pečat. Te spretnosti se je naučila od starega očeta in pri 15. letih že prvič razstavljala in prejela mojstrski naziv. Ker ne uporablja šablon, je vsak njen izdelek unikat.


Pridružite se ji v Rokodelskem centru DUO v zgodovinskem jedru Škofje Loke, kjer vam bo predstavila tradicijo rezbarjenja in izdelovanja modelov za loške kruhke. Pod njenim vodstvom boste odtisnili testo v že izdelan modelček in svoj loški kruhek dobili za na pot skupaj s skrivno recepturo.


Prostor: RC DUO Škofja Loka

Trajanje: 60 minut

Cena: 26 EUR/osebo

Jezik: slovenščina, angleščina

Termini: 1. 8., 8. 8., 15. 8., 22. 8. in 29. 8. 2020

Ura: 17.00

Sobota_Petra Plestenjak_crop.jpg
PRIJAVA NA DOŽIVETJE

TRADICIJA LESA IN MEDENEGA TESTA 

Ustvarjalno zakulisje z mojstrico

Petra Plestenjak Podlogar


Petra Plestenjak Podlogar je ena redkih, ki še nadaljuje stoletja dolgo tradicijo izdelovanja lesenih modelov za tradicionalne medene loške kruhke, ki ji dodaja sodoben avtorski pečat. Te spretnosti se je naučila od starega očeta in pri 15. letih že prvič razstavljala in prejela mojstrski naziv. Ker ne uporablja šablon, je vsak njen izdelek unikat.


Pridružite se ji v Rokodelskem centru DUO v zgodovinskem jedru Škofje Loke, kjer vam bo predstavila tradicijo rezbarjenja in izdelovanja modelov za loške kruhke. Okusili boste loške medene kruhke in pod njenim vodstvom poskusili z dletom v les zarezati tudi sami.


Prostor: RC DUO Škofja Loka

Trajanje: 45 minut

Cena: 18 EUR/osebo

Jezik: slovenščina, angleščina

Termini: 1. 8., 8. 8., 15. 8., 22. 8. in 29. 8. 2020

Ura: 19.00

Rokodelci_Petra Plestenjak_KatjaJemec_banner.jpg
PRIJAVA NA DOŽIVETJE