Nedelja - Turizem Škofja Loka
 

Rokodelska doživetja - nedelja

REZBARIJE IN MEDENI KRUHKI PETRE PLESTENJAK 

Spoznavni obisk pri mojstrici

Petra Plestenjak Podlogar


Petra Plestenjak Podlogar je ena redkih, ki še nadaljuje stoletja dolgo tradicijo izdelovanja lesenih modelov za tradicionalne medene loške kruhke, ki ji dodaja sodoben avtorski pečat. Te spretnosti se je naučila od starega očeta in pri 15. letih že prvič razstavljala in prejela mojstrski naziv. Ker ne uporablja šablon, je vsak njen izdelek unikat.


Obiščite Petro v Baru Pilarna, kjer vam bo predstavila tradicijo rezbarjenja modelčkov in izdelave loških kruhov skozi stalno razstavo svojih del. Čaka vas tudi medeni posladek.


Prostor: Bar Pilarna (Cankarjev trg 2, Škofja Loka)

Trajanje: 20 minut

Cena: brezplačno

Jezik: slovenščina, angleščina

Termini: 2. 8., 9. 8., 16. 8., 23. 8. in 30. 8. 2020

Ura: 11.00

Sobota_Petra Plestenjak_crop.jpg
PRIJAVA NA DOŽIVETJE

IZDELAVA MINI KLOBUČKA Z LILI PANJTAR

Rokodelska delavnica z mojstrico

Lili Panjtar, LILA STUDIO


Lili Panjtar svoje unikatne izdelke ustvarja pod blagovno znamko LILAStudio. Pri oblikovanju uporablja naravne materiale, najraje pa reciklira odpadne materiale in jim vdihne novo vsebino. Ustvarja tekstilije za opremo interierjev in osebno rabo.


Pridružite se ji pri polstenju volne, tehniki, ki jo najbolj sprošča, umirja in deluje terapevtsko. V prostoru Kreativnic na Spodnjem trgu, kjer je nekdaj kraljevala slavna tovarna klobukov Šešir, boste z njo odkrivali zgodovino in tradicijo klobučarstva v Škofji Loki. Spoznali boste postopek izdelave klobuka, se preizkusili v polstenju tudi sami in si izdelali svoj polsteni žepni klobuček (obesek za ključe).


Prostor: Kreativnice (Spodnji trg 40, Škofja Loka)

Trajanje: 60 – 80 minut

Cena: 26 EUR/osebo

Jezik: slovenščina, angleščina

Termini: 9. 8., 16. 8., 23. 8. in 30. 8. 2020

Ura: 17.00

Nedelja_Lili Panjtar.jpg
PRIJAVA NA DOŽIVETJE