Aktivni oddih - Turizem Škofja Loka
OSVAJAJ PLANINE IN UJEMI SPOMINE

Škofjeloška narava je kot velika slika, polna skritih podrobnosti in barv. Preplet pohodniških in kolesarskih poti vabi, da si naslikaš najlepše sončne vzhode in zahode med vrhovi Škofjeloškega hribovja, nad Poljansko in Selško dolino. Več kot 100 km poti, ki se spogledujejo z Julijskimi Alpami, Cerkljanskim in Idrijskim hribovjem, vabi na veličastne razglede. Vzemi si čas in si spleti svojo zeleno zgodbo. Ne pozabi se ustaviti na gostoljubnih turističnih kmetijah in se naužiti škofjeloških dobrot.

Kolesarjenje

Skuj kolesarski načrt in zasuči pedala po več kot sto kilometrov označenih in urejenih kolesarskih poti. Kolesarski podvigi po Škofjeloškem so primerni tako za rekreativne kot tudi za zahtevnejše kolesarje.

Preberi več

Pohodništvo

Skuj pohodniški načrt in prepleti poti po Škofjeloškem hribovju. Urejene in označene pohodne poti vodijo do vrhov, od koder sežejo nepozabni razgledi daleč naokoli. Za vsakogar se najde primerna pot, tako za družine, rekreativce kot tudi za bolj zahtevne pohodnike. Na mnogih vrhovih so tudi lepo urejene planinske koče in domovi, ki s svojo domačo hrano in pijačo vabijo obiskovalce od daleč in blizu k okrepčilu.

Preberi več

Zimski športi

Bela idila škofjeloškega območja nudi možnost številnih aktivnih doživetij. Smučarji in deskarji boste našli izziv na zasneženih strminah, drugi priložnost za rekreacijo na urejenih tekaških in sankaških progah.

Obiščite priljubljena smučišča v Selški in Poljanski dolini, ki omogočajo raznolike zimske užitke na snegu tako družinam z otroki, rekreativcem kot tudi drznejšim smučarjem.

Preberi več

Ribolov

Sora, Poljanska in Selška Sora s svojimi pritoki vabijo občudovalce narave k obisku. Ljubiteljem vodnih površin ponuja območje ob Sorah tudi možnost ribolova, saj je bogato s postrvjo, šarenko, lipanom, klenom, mreno in zlatovčico. Brzice, tolmuni in prelivi so lahko dostopni, tako da je reka lovna v celem toku.

Za urejenost ribolovnih območji in ohranjanje narave ter ribjih populacije skrbijo štiri delujoče ribiške družine, pri katerih je možno kupiti ribolovne dovolilnice.

Preberi več

Jahanje

Slikovitost Škofjeloške pokrajine je čudovito izhodišče za izlete na konju, zato ljubitelji jahanja radi zaidejo sem. Preživeti nekaj ur s konjem v neokrnjeni naravi je posebno doživetje. Doživite vznemirljivo ježo po slikovitih dolinah, gozdovih in jasah ter užijte naravne lepote in neskončne razglede s konjskega sedla. 

Preberi več

Družinski park

Zabava za odrasle in otroke od 2. leta naprej.
Preberi več

Naravna kopališča

V poletnih mesecih domačini in obiskovalci radi poiščejo osvežitev ob naravnih kopališčih na Škofjeloškem. Ta so lepo urejena in vzdrževana, zagotovljena pa je tudi gostinska ponudba.

Preberi več

Posebna doživetja

Škofjeloško območje razpolaga s kar nekaj možnostmi preživljanja prostega časa tudi za adrenalina željne obiskovalce, ki si želijo dvigniti srčni utrip in se odmakniti od sivega vsakdana.

Preberi več

Tenis igrišča

Škofja Loka ima že kar dolgo zgodovino igranja tenisa. Prva igrišča pri športni dvorani Poden so bila narejena v začetku devetdesetih (1982), na višku popularnosti športa pa je občina razpolagala s kar 17 igrišči na šestih lokacijah. Dandanes je v Škofji Loki za igranje tenisa na voljo 11 igrišč na 5 lokacijah.

Preberi več