Kolesarjenje - Turizem Škofja Loka
 
Skofjelosko_kolesarjenje_shutterstock.jpg

Loška kolesarska pot

Kolesarskim navdušencem so po razgibanem Škofjeloškem hribovju in Sorškem polju na voljo urejene in dobro označene kolesarske poti, združene v 390 km dolgo Loško kolesarsko pot. Celotna pot je razdeljena na 13 etap, nekatere so krajše in manj zahtevne, druge primernejše za kondicijsko bolje pripravljene kolesarje, vse pa so speljane mimo kulturnih spomenikov, gostišč, okrepčevalnic, turističnih kmetij in planinskih koč. 

Posebej je izpostavljena še lokacija kontrolne točke, kjer je nameščen žig. Kartonček za zbiranje žigov dobite skupaj s karto Loške kolesarske poti. 

Ob vaših kolesarskih podvigih na Škofjeloškem vam želimo obilo športnih užitkov ter varno pot!

oglej si zloženkoIzposoja koles
Loski_kolesarski_krog.jpg

Žirovski kolesarski krog

Prostrana kotlina obdana z vencem hribov nudi obilo možnosti za rekreacijo. Številne gozdne poti po okoliških hribih in dolinah so postale cilj mnogih kolesarjev in nastal je žirovski kolesarski krog.

Žirovski kolesarski krog je večinoma speljan po gozdnih makadamskih poteh in je primeren za gorska kolesa. Dolžina celotnega kroga je 54 km. Kolesarjenje lahko priredimo po lastnih željah in zmožnostih. Posamezni odseki so primerni tudi za družine z manjšimi otroki. Predvsem kolesarjenje po dolinah Žirovnice in Račeve. Na poti nam ni treba skrbeti, da bi se izgubili, saj je celotna trasa označena z usmerjevalnimi tablami. 

Turistično društvo Žiri vsako leto organizira prireditev Žirovski kolesarski krog. Je rekreativnega značaja in se jo lahko udeležijo vsi ljubitelji kolesarjenja. Prireditev se odvija zadnjo soboto v avgustu.

Izposoja koles
Kolesarski krog_GVP_Izidor_Jesenko-4x3.jpg

Kolesarski krog občine Gorenja vas - Poljane

Kolesarski krog Občine Gorenja vas - Poljane poteka približno po mejah občine Gorenja vas – Poljane. Prijetne in varne poti kolesarja peljejo mimo kulturnih in zgodovinskih spomenikov, prenočišč, okrepčevalnic ter čudovitih razgledov.

Celotna trasa je dolga 115 km in ima 3.400 višinskih metrov vzponov in spustov in je razdeljena v tri etape, te pa še v podetape, ki se lahko samostojno zaključijo. 

V Taverni Petra prejmete kontrolni kartonček s 15 kontrolnimi točkami. Ko prevozite celoten kolesarski krog in zberete vse žige, prejmete nagrado.

OGLEJ SI ZLOŽENKOIzposoja koles
Hour-Away Pasnik lep razgled FB.jpg

Hidden Hills Trail

Tura Hidden Hills Trail je namenjena kolesarjem vseh starosti in pripravljenosti, po kateri bodo lahko gostje kolesarili vodeno ali samostojno, z gorskimi kolesi ali e-kolesi in uživali v vsem, kar jim Škofjeloško območje lahko ponudi.

Kolesarska tura predstavlja integralen turistični produkt, ki združuje številne komplementarne turistične ponudnike in njihove storitve na sami trasi. Dolgoročno je cilj, da se sodelovanje izoblikuje v grozd podjetij in organizacij, ki skupaj promovirajo in tržijo turistični produkt in posledično celotno Škofjeloško območje. Sama tura pa se gostom lahko ponudi kot »all inclusive« paket, kamor so vključene vse željene storitve. Znotraj projekta bodo potekala tudi izobraževanja ponudnikov, vzpostavljen bo navigacijski vodič, ki bo omogočal »self guided« ture ter obsežna promocijska digitalna kampanja.

Preberi več