Kopališča - Turizem Škofja Loka
Naravno kopališče Podgora

Naravno kopališče Podgora

Če nadaljujete pot s Trebije proti Podgori lahko zgolj po nekaj minutah vožnje zavijete desno z glavne ceste do drugega pokritega lesenega mostu čez Poljansko Soro. Pred mostom parkirate vozilo, pešpot pa vas levo vodi proti naravnemu kopališču Podgora. Slednje je malce bolj »divje«, ampak zato nič manj privlačno za sproščanje in uživanje v miru ter lepotah neokrnjene narave.
Podogora, 4224, Trebija
Kopališče Pustotnik

Kopališče Pustotnik

Nedaleč od izvira Poljanske Sore se nahaja lepo urejeno naravno kopališče, ki nudi prijetno osvežitev tudi v najbolj vročih dneh.
Žiri, 4226, Žiri
Naravno kopališče Martinčkova skala

Naravno kopališče Martinčkova skala

Priljubljena točka za ohladitev, tudi med domačini, je Martinčkova skala. Kopališče se nahaja med Podgoro in Hotavljami. Svoje vozilo lahko parkirate ob glavni cesti nad kopališčem, nato pa se peš spustite po gozdni poti. Za kosilo se lahko odpeljete v bližnjo Gostilno Lipan na Hotavljah, kjer vam bodo z veseljem postregli z lokalnimi specialitetami. Le korak naprej pa si lahko ogledate še tretji leseni pokriti most.

 

Hotavlje, 4224, Gorenja vas
Naravno kopališče Škribovc

Naravno kopališče Škribovc

V vasi Trebija najdete naravno kopališče Škribovc. Pot do kopališča vas vodi mimo prvega izmed petih lesenih pokritih mostov čez Poljansko Soro in so značilni za Poljansko dolino. Nedavno prenovljeno kopališče se razprostira na več kot dva tisoč kvadratnih metrih in je opremljeno z dvema kamnitima mizama, stoli in koši za odpadke, za aktivne pa je na voljo igrišče za odbojko ter hoja po vrvi oz. »slackline«. Svoja prevozna sredstva lahko parkirate pri Piceriji Marco Polo, kjer se lahko tudi okrepčate, če boste med kopanjem postali lačni.
Trebija, 4224, Trebija
Naravno kopališče Visoko

Naravno kopališče Visoko

V vasi Na Logu zavijete čez Poljansko Soro in parkirate takoj za mostom. Pot nadajujete peš in čez 200 metrov se pot odcepi desno proti strugi Poljanske Sore. Med sproščanjem se lahko sprehodite tudi do Dvorca Visoko in v prekrasnem ambientu uživate v dobrotah iz kavarne.  
Visoko na Poljanah, 4220, Škofja Loka
Naravno kopališče Poljane

Naravno kopališče Poljane

Naravno kopališče pri Poljanah nad Škofjo Loko je najmlajše izmed vseh naravnih kopališč ter ima urejeno leseno ploščad. Do kopališča pridete, če v Poljanah iz krožišča zavijete preko Poljanske Sore proti Črnemu Vrhu. Po 400 metrih parkirate na parkirišču ob cesti in že ste na kopališču. Za kosilo se lahko sprehodite v središče Poljan v Gostilno na Vidmu ali pa se okrepčate v lokalu Luštn' pod lipo. Za kratko rekreacijo pred osvežitvijo se lahko povzpnete do razgledne točke nad Poljanami.  

 

Poljane, 4223, Poljane
Kopališče Puštal

Kopališče Puštal

Kopališče se nahaja na desnem bregu Poljanske Sore v Škofji Loki. Z lepo obnovljenim lesenim pomolom in lepo urejenim gostinskim lokalom vabi obiskovalce od daleč in blizu.
Puštal, 4220, Škofja Loka