Zimski športi - Turizem Škofja Loka
 

Smučarsko – turistični center Stari vrh

Smučišče Stari vrh predstavlja osrednji zimskošportni turistični center Škofjeloškega hribovja. Pestro ponudbo smučarskih prog smučišče dopolnjuje tudi s ponudbo za nesmučarje. V Snežnem parku je na voljo, sankališče, »bob« steza za drčanje z zračnicami, manjša skakalnica in različna otroška igrala. Poskrbljeno je tudi za ljubitelje pohodništva, ki se lahko napotijo po različnih pešpoteh do okoliških vrhov, vasi ali turističnih kmetij, kjer si lahko ogledajo bogato kulturno, etnološko in naravno dediščino tega območja.

Smučišče se razprostira na 55 hektarih površine in ponuja 12 km odlično urejenih smučarskih prog na nadmorski višini od 580 m do 1217 m. Proge so, s svojo raznolikostjo, primerne za vse zahtevnostne ravni smučarjev, od začetnikov, srednje izkušenih do vrhunskih smučarjev in tekmovalcev ter namenjene vsem generacijam smučarjev, od najmlajših do najstarejših.

STC Stari vrh omogoča smuko po lahkih progah dolžine 4 km in srednje težkih progah, dolžine 6 km. Za najbolj zahtevne smučarje je na voljo proga, dolga 2 km.

Turistični center Soriška planina

Turistično središče in smučišče Soriška planina se nahaja na nadmorski višini od 1287 m do 1550 m in v skupni površini meri 25 ha. Poleg smučišča razpolaga z lepo urejeno, pet kilometrsko tekaško progo, sankaško progo in snežnim parkom  Na smučišču so na voljo tri vlečnice in dvosedežnica s katerih dostopate na slalomsko, veleslalomsko in smuk progo. Različno zahtevne proge so primerne za rekreativce in predvsem družine z otroki. Skupna dolžina prog meri sedem kilometrov; en kilometer težkih prog, štiri kilometre srednjih ter dva kilometra lahkih prog.

Smučišče Rudno

Dolžina proge je 300m, ki je v celoti razsvetljena za nočno smuko, zagotovljeno pa je tudi umetno zasneževanje po celotni površini. Smučišče je namenjeno tako tistim, ki se smučarskih veščin šele učijo, kot tudi boljšim rekreativcem, ki se lahko dvakrat na teden v soju žarometov preizkusijo v vožnji med slalomskimi ali veleslalomskimi vratci z zagotovljenim merjenjem časa. Poleg smučarjev je poskrbljeno tudi za tiste, ki tečejo na smučeh, nudimo tudi urejeno sankaško progo (ko to omogočajo naravni pogoji).

Sankališče Mišouh

Na sankaški progi, dolgi 2,5km, se sankanje organizira tako podnevi kot tudi ponoči in je primerno tudi za otroke. Ponoči je proga osvetljena delno z baklami, vsak pa prejme tudi nočno naglavno svetilko. Proga je lepo urejena in vzdrževana ter na izpostavljenih predelih tudi zavarovana z lesenimi ogradami ali snežnimi bankinami.