Od:                                              Turizem Škofja Loka <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    četrtek, 16. december 2021 10:07

Za:                                               ticmesto@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     Škofjeloške zgodbe december 2021

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Zima je čas, ko nas obdaja idilična zimska pokrajina in nas mešanica ledenih kristalčkov in snežink popelje v pravo zimsko pravljico. Škofjeloško območje vas vabi k preverjanju in preseganju lastnih meja: z navdihi za ustvarjalnost, gibanjem po naravi ter okušanjem tipičnih posebnosti. Izberite svoj navdih in namenite obisku škofjeloškega območja dan, dva ali ves teden. Obiščite Škofjo Loko in si oglejte prodajne razstave umetnikov in rokodelcev, vstopite v nov Turistično informacijski center, prelistajte destinacijski časopis in povprašajte po aktualnih dogodkih ali pa si privoščite darilce iz izbrane ponudbe lokalnih izdelkov. V okviru festivala Okusi Škofjeloškega okusite kulinarične posebnosti pri izbranih gostincih, pred tem pa se podajte po belih strminah smučišč v Poljanski in Selški dolini ter odtisnite svoje stopinje v zasnežene bregove.

Kolektiv turizma Škofja Loka

 

 

 

Odprtje novega Turistično informacijskega centra za Škofjeloško območje

V petek, 3. decembra, smo skupaj s prižigom lučk v starem mestnem jedru odprli tudi nov turistično informacijski center na Cankarjevem trgu 17 v Škofji Loki. Tekom zimske sezone imamo med tednom odprto od 9.00 do 15.00, ob vikendih in praznikih pa od 10.00 do 13.00. Vabljeni, da nas obiščete!

 

 

Izložbe domišljije se vračajo v Škofjo Loko

V Škofji Loki želimo že sedmo leto zapored v prazničnem času obiskovalcem starega mestnega jedra ponuditi umetniška dela in kakovostne izdelke različnih ustvarjalcev na kar dvanajstih lokacijah. Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev bodo odprte vse do konca meseca decembra.
 
Več:
https://www.centerduo.eu/izlozbe-domisljije-2021/

 

 

Izšel je zimski destinacijski časopis

Vstopite v škofjeloške slike, prelistajte zimsko ponudbo in ujemite spomine v svoje srce. Obiščite Škofjo Loko, vstopite v Rokodelski center in prebudite svojo ustvarjalnost ali pa se podajte po belih strminah smučišč v Poljanski in Selški dolini ter odtisnite svoje stopinje v zasnežene bregove. 
 
Več:
https://www.ra-sora.si/zdaj-je-cas-za-skofjeloske-slike-2/

 

 

Obiščite smučišča na Škofjeloškem

Nataknite si smuči in se podajte po zasneženih planjavah Starega vrha, Soriške planine in Rudna ter odkrijte tudi ostalo ponudbo zimskih aktivnosti, od sankanja, teka na smučeh, šole smučanja, krpljanja, do zimskih otroških igrišč.
 
Več:
https://starivrh.si/
https://soriska-planina.si/
https://www.sc-rudno.si/

 

 

Kulinarični festival – Okusi Škofjeloškega, 8. – 30. 1. 2022

V začetku novega leta bo na Škofjeloškem območju pri enajstih ponudnikih potekal prvi kulinarični festival Okusi Škofjeloškega. Festival bo temeljil na kulinarični tradiciji območja ter na nadgradnji obstoječe kulinarične ponudbe in vključevanju lokalnih surovin v jedilnike, ki so jih gostinci in turistične kmetije oblikovali za potrebe omenjenega festivala.

Več:
https://www.ra-sora.si/okusi-skofjeloskega/

 

 

Nova digitalna turistična produkta

Ponosni smo, da se lahko pohvalimo z digitalizacijo kulturne dediščine Loškega gradu in Tavčarjevega dvorca na Visokem, kar nas postavlja na zemljevid turističnih destinacij, ki sledijo trendom sodobnega turizma. Vabljeni, da si v živo ogledate slikovite animacije, ki vam bodo nazorno približale razvojne faze Loškega gradu ter življenje pisatelja Ivana Tavčarja in njegovo delo Cvetje v jeseni, podprto s filmskimi inserti.

 

 

CLLD Projekt interaktivno in sodobno

Z obogatitvijo in nadgradnjo obstoječih programov muzejev želimo projektni partnerji izboljšati turistično ponudbo na Škofjeloškem in jo prilagoditi ciljnim skupinam. V Muzeju Železniki in Muzeju Žiri bomo vzpostavili novi stalni zbirki, ki bosta atraktivni za področji turizma in kulture ter ju predstavili s podporo digitalne tehnologije.

Več:
https://www.jzr.si/projekti/interaktivno-in-sodobno

 

 

Manj plastike, več trajnosti – vabilo k podpisu Zaveze za izločanje plastike za enkratno uporabo iz slovenskega turizma

V evropskem tednu zmanjševanja odpadkov STO turistične ponudnike in destinacije vabi k spletnemu podpisu zaveze za izločitev štirih najbolj problematičnih artiklov iz svojega poslovanja do konca leta 2022 ter k sledenju načelom "Global Tourism Plastic Initiative."

Za pristop k zavezi klikni tukaj.

 

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2021, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Kidričeva cesta 1a, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to ticmesto@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp