Od:                                              Turizem Škofja Loka <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    torek, 19. april 2022 14:39

Za:                                               prireditve@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     Škofjeloške zgodbe april 2022

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Na Škofjeloškem v novo turistično sezono vstopamo z novimi turističnimi vodniki, ki so uspešno opravili strokovno izobraževanje. Dočakali smo tudi prve predstavitve na turističnih sejmih in posledično z veseljem v naših krajih gostimo novinarje in vplivneže, ki glas o lepotah območja ponesejo še širše. V Rokodelskem centru DUO Škofja Loka se prebujajo rokodelski tečaji, ki le še prikimavajo neizmerni ustvarjalnosti škofjeloškega območja. Počasi se prebuja tudi nočno doživetje na Loškem gradu Noč ima moč, ki bo imelo posebno rdečo nit, kakšno, pa vam razkrijemo kmalu. Mesec maj bomo zaključili z otroškim vrvežem, saj se pred Dvorec Visoko ponovno vrača Škratek Prijateljček.

Kolektiv turizma Škofja Loka

 

 

 

Škofjeloško območje bogatejše za nove turistične vodnike

31. marca smo na Turizmu Škofja Loka podelili priznanja 41 kandidatom, ki so uspešno opravili izobraževanje za lokalne turistične vodnike po škofjeloškem območju. Vsem novopečenim vodnikom iskreno čestitamo in jim želimo čim več zanimivih vodenj po celotnem območju.

 

 

Predstavitev Škofjeloškega na sejmu Freizeit v Celovcu

1. aprila smo škofjeloško območje uspešno predstavili na sejmu Freizeit v Celovcu. Za popestritev naše predstavitve smo k sodelovanju povabili mojstrico rokodelko Petro Plestenjak Podlogar, ki je poskrbela za izdelavo in peko malih loških kruhkov.

 

 

Loško je ekološko

Občina Škofja Loka je v sodelovanju s Razvojno agencijo Sora d.o.o., javnim podjetjem Komunalo Škofja Loka in drugimi organizacijami na Škofjeloškem pripravila program okoljskih in ekoloških aktivnosti v Občini Škofja Loka za leto 2022.
 
Več:
https://www.skofjaloka.si/objave/292#

 

 

Obisk vplivnežev v Škofji Loki, 21. 4. 2022

V okviru Združenja zgodovinskih mest Slovenije bomo 21. aprila v Škofji Loki gostili znane vplivneže.  Zanje bomo pripravili ogled kulturnih vsebin mesta, jim predstavili lokalno kulinariko ter jim za konec ponudili glasbeno poslastico v Sokolskem domu.

 

 

Koncert ansambla Il terzo Suono, Sokolski dom Škofja Loka, 21. 4. 2022

V okviru Kulturnega abonmaja Združenja zgodovinskih mest Slovenije, bomo v Škofji Loki v mesecu aprilu gostili Koncert ansambla Il terzo Suono iz Pirana.

Več:
ZZMS (zgodovinska-mesta.si)

 

 

Rokodelski tečaj vezenja, pričetek 4. 5. 2022

Vabimo vas na rokodelski tečaj vezenja, ki ga bo vodila mojstrica rokodelka Lojzka Potočnik, imetnica certifikata Rokodelstvo Art&Craft Slovenije. Tečaj bo potekal ob sredah, 4., 11. in 18. maja 2022, med 17.00 in 20.00 v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka.
 
Več:
https://www.centerduo.eu/tecaj-vezenja/

 

 

Noč ima moč – Loški grad duhov

Na Turizmu Škofja Loka v sodelovanju z Agencijo Nea Culpa pripravljamo 5* doživetje Noč ima moč na Loškem gradu. Doživetje se bo pričelo ob sončnem zahodu, udeležence bo sprejel kostumiran vodnik in jih popeljal po grajskih sobanah. Za seboj bodo v soju medle svetlobe puščali rdečo nit…zakaj, vam razkrijemo kmalu.  

 

 

Najava otroškega festivala – Dan prijateljstva, 22. 5. 2022

V nedeljo, 22. maja, bomo na Dvorcu Visoko ponovno pripravili otroški festival – Dan prijateljstva. Festival bo potekal od 10. do 17. ure, osrednja tematika ustvarjalnih delavnic in rokodelnic bo knjiga, na pravljičnem odru bo najmlajše obiskovalce s predstavami razveseljeval Škratek Prijateljček, v ostalih deželah pa še ostali pravljični junaki.

 

 

Povabilo k najavi poletnih prireditev

Organizatorje večjih prireditev s celotnega škofjeloškega območja vabimo, da nam sporočite termine večjih dogodkov, katere pripravljate v poletnih mesecih. Vaše najava pričakujemo na naslov: prireditve@visitskofjaloka.si   

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2022, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Cankarjev trg 17, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to prireditve@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp