Od:                                              Turizem Škofja Loka <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    torek, 15. februar 2022 12:48

Za:                                               ticmesto@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     Škofjeloške zgodbe februar 2022

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Čas hitro teče in čeprav smo pred kratkim skočili v novo leto, smo sedaj že v mesecu februarju. Ta najkrajši mesec v letu imajo nadvse radi predvsem šolarji, saj so februarja po navadi zimske počitnice, ne smemo pa pozabiti tudi na pust in pustne šeme. Upamo, da zime v celoti ne bodo odgnale in da bo snega, vsaj na smučiščih, ostalo dovolj za vse ljubitelje zimskih aktivnosti, kamor vas bo zapeljal brezplačen ski bus. Na Škofjeloškem bomo 19. februarja obeležili Mednarodni dan turističnih vodnikov ter si z marčevskim izobraževanjem prizadevali pridobiti nove turistične vodnike. Z zadovoljstvom se oziramo tudi na lansko turistično sezono in glede na podatke o nočitvah in prihodih na destinacijo Škofjeloško optimistično zremo proti letošnjemu poletju. Veselimo se tudi skupnih trženjskih in promocijskih akcij z ostalimi zgodovinskimi mesti v Sloveniji ter mlade nagovarjamo za dinamično in priložnosti polno delo v turizmu.

Kolektiv turizma Škofja Loka

 

 

 

Izobraževanje za turistične vodnike po Škofjeloškem območju

Razvojna agencija Sora – Turizem Škofja Loka vas vljudno vabi k prijavi na izobraževanje za lokalne turistične vodnike po Škofjeloškem območju (občine Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri). Vse, ki bi se tečaja radi udeležili vabimo, da izpolnite prijavnico, ki je dostopna na spletni strani Razvojne agencije Sora, kjer boste našli tudi vse dodatne informacije.

 

 

Brezplačna vodenja ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov

V soboto, 19. februarja 2022, ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov, vabljeni na brezplačna vodenja na Škofjeloškem. Obiščete lahko staro mestno jedro Škofje Loke, Loški muzej, Dvorec Visoko, pivovarno Crazy Duck in Muzej Železniki.
Več:
https://www.visitskofjaloka.si/si/dogodki

 

 

Brezplačen ski bus Škofja Loka – Rudno – Soriška planina

Izognite se iskanju prostega parkirnega mesta, bodite trajnostni in izkoristite brezplačen smučarski avtobusni prevoz na relaciji Škofja Loka – Rudno – Soriška planina. Avtobus bo vozil vsak dan v obdobju med 19. in 27. februarjem 2022.
Več:
https://www.ra-sora.si/ski-bus-skofja-loka-rudno-soriska-planina/

 

 

Turizem v Alpah se mora prilagoditi podnebnim spremembam

Gorenjske razvojne agencije so na Bledu pripravile posvet o prilagajanju turizma v Alpah na podnebne spremembe. Kot so izpostavili strokovnjaki, se temperature v Alpah dvigujejo skoraj dvakrat hitreje kot drugod na severni polobli, zato je turizem na tem območju primoran v prilagoditev svoje ponudbe, ki ne bo toliko odvisna od zime.
Oglejte si posnetek posveta.

 

 

Srečanje zgodovinskih mest

V četrtek, 27. januarja, smo v Škofji Loki gostili sestanek programskega sveta Združenja zgodovinskih mest Slovenije. Dogovorili smo se o programu dela za leto 2022 ter dorekli skupne promocijske in trženjske aktivnosti.

 

 

Število prihodov in nočitev na Škofjeloškem

Na Škofjeloškem območju smo leta 2019 zabeležili rekordno število prihodov in nočitev, in sicer 23.623 prihodov ter 62.678 nočitev. V letu 2020 je bil padec nočitev kar 65 odstoten, v letu 2021 pa smo ponovno zabeležili porast, in sicer so se številke ustavile pri 45.271 nočitvah in 17.797 prihodih.

 

 

Zdaj je čas - za kariero v turizmu

Med največjimi izzivi, s katerim se sooča slovenski turizem, so kadrovski izzivi, zato sta Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorat za turizem in Slovenska turistična organizacija pristopila k izvedbi kampanje za povečanje zanimanja za poklice, povezane s turizmom in gostinstvom.
Vabljeni k ogledu videa.
Več:
#karieravturizmu

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2022, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Kidričeva cesta 1a, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to ticmesto@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp