Od:                                              Turizem Škofja Loka <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    sreda, 18. maj 2022 09:05

Za:                                               ticmesto@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     Škofjeloške zgodbe maj 2022

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Zeleni mesec maj bomo popestrili z Otroškim festivalom Dan prijateljstva na Dvorcu Visoko v Poljanski dolini. Glavno besedo pri vsebini smo dali knjigi in množici spretnosti. Rdeča nit prenovljenega Historiala – Placa pisanih stoletij pa bo tradicija pivovarstvo in peke kruha na Škofjeloškem. Pripravili smo povsem novo butično doživetje na Loškem gradu - Noč ima moč. Vabimo najbolj drzne in radovedne, da se nam pridružijo na prvem vodenem ogledu v juniju. Za oživitev Crngroba smo oblikovali projekt Crngrob naokrog. Vanj smo poleg vodenj po cerkvi Marijinega oznanjenja vključili še koncerte v nekaterih bolj zanimivih cerkvah na Škofjeloškem. Ker se obeta prireditev polno poletje, vabimo vse organizatorje k najavi dogodkov. Dobrodošli doma, dobrodošli na Škofjeloškem!

Kolektiv turizma Škofja Loka

 

 

 

Otroški festival – Dan prijateljstva, 22. 5. 2022

V nedeljo, 22. maja, nas bo na Dvorcu Visoko ponovno pričakal Škratek Prijateljček. Otroški festival bo potekal od 10. do 17. ure, osrednja tematika ustvarjalnih delavnic in rokodelnic bo knjiga. Na pravljičnem odru bodo najmlajše obiskovalce razveseljevale številne domiselne predstave, v pravljičnih deželah in ustvarjalnicah pa bodo lahko srečali pravljične like in preizkusili svoje spretnosti.

 

 

Historial Škofja Loka – Plac pisanih stoletij, 4. 6. 2022

Na letošnjem Historialu boste spoznali pisani sejemski utrip, cehovsko dediščino Škofje Loke, v živo spremljali izdelavo izdelkov mojstrov domačih in umetnostnih obrti, poslušali historično glasbo in okušali loško gastronomijo. Posebej bosta izpostavljeni dve temi, in sicer pivo in kruh, saj ima dediščina pivovarstva in peke kruha na loškem že večstoletno tradicijo. 
Več:
Historial na spletu

 

 

Napovedujemo prvo vodeno doživetje Noč ima moč – Loški grad duhov

Doživetje se bo pričelo ob sončnem zahodu, udeležence bo sprejel kostumiran vodnik in jih popeljal po grajskih sobanah. Za seboj bodo v soju medle svetlobe puščali rdečo nit…da ugotovimo zakaj, vas vabimo, da se nam pridružite na prvem vodenem doživetju v petek, 17. junija ob sončnem zahodu.

 

 

Crngrob naokrog

V okviru projekta Crngrob naokrog se bodo v 4-ih zanimivih cerkvah na Škofjeloškem ob podpori župnij in lokalnih društev izvajali koncerti in ustvarjalni projekt Romarski vrtec vrhunskih glasbenih ustvarjalcev. Ob koncu tedna so organizirana tudi strokovna in turistična vodenja v cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu.
 
Več:
crngrob naokrog

 

 

Povabilo k najavi poletnih prireditev

Vabimo vas, da nam pošljete najave večjih dogodkov v juliju, avgustu in septembru na škofjeloškem območju, ki jih bomo objavili v brezplačnem poletnem destinacijskem časopisu Zdaj je čas za škofjeloške slike. Najave s ključnimi podatki (naziv, datum in ura, kraj, kratek opis) pošljite do 20. maja na e-naslov: jana.kuhar@visitskofjaloka.si

 

 

Koledar prireditev na Škofjelloškem KAM?

Z ukinitvijo omejitev je oživelo dogajanje. Vse napovedi dogodkov mesečno zberemo v koledarju prireditev KAM?, ki izide zadnji dan v mesecu. Dogodke objavljene v koledarju posredujemo lokalnim in državnim medijem, objavljeni pa so tudi na naši spletni strani, kjer jih dnevno posodabljamo. Obrazec za napoved dogodka najdete na naši spletni strani, najavo pa sporočite na: prireditve@visitskofjaloka.si.

 

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2022, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Cankarjev trg 17, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to ticmesto@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp