Pozdravljeni!

Mesec februar, najkrajši mesec v letu, imajo nadvse radi predvsem šolarji, saj so februarja zimske počitnice, ne smemo pa pozabiti tudi na pust in pustne šeme. Upamo, da zime v celoti ne bodo odgnale in da bo snega, vsaj na smučiščih, ostalo dovolj za vse ljubitelje zimskih aktivnosti. Mi pa smo februar s predstavitvijo ponudbe Škofjeloškega pričeli na mednarodnem sejmu v Bruslju, zaključili pa ga bomo na sejmu v Münchnu. Škofjeloško hribovje in Loška planinska pot sta vključena v novi vodnik za pohodniške navdušence, ki sta ga pripravila Slovenska turistična organizacija in Slovenia Outdoor. Veselimo se visokih številk turističnih prihodov in nočitev v lanskem letu, saj smo dosegli rekordne rezultate. Obeležujemo tudi Mednarodni dan turističnih vodnikov in naše ponudnike vabimo k vključitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma. 

Ekipa turizma Škofja Loka

Promocija Škofjeloškega na mednarodnih sejmih

Ponudbo Škofjeloškega območja smo v začetku februarja predstavljali na najpomembnejšem turističnem sejmu v Belgiji - Vakantie Salon Brussels, ob koncu meseca pa jo bomo predstavili še na sejmu F.RE.E. München, ki je največji sejem za rekreacijo in prosti čas na Bavarskem.

Pohodniška doživetja v novem tiskanem vodniku 

Novi vodnik za pohodniške navdušence vabi na raziskovanje slovenskega visokogorja, sredogorja in nižin ter izbranih tematskih in daljinskih poti. Slovenska turistična organizacija in Slovenia Outdoor v njem prvič predstavljata pohodniške destinacije s specializacijami za različne zvrsti pohodništva. V vodnik je vključena tudi ponudba Škofjeloškega hribovja ter predstavljena Loška planinska pot, kot ena izmed daljinskih poti. 

Več
 

Rekorden turistični obisk destinacije Škofjeloško 

Po pridobljenih statističnih podatkih iz AJPES-a, smo turistični delavci na Škofjeloškem več kot zadovoljni. Obiskovalci so namreč v občinah Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri v letu 2022 ustvarili 33.835 prihodov in 80.735 nočitev. Obisk destinacije je bil tako precej številčnejši, kot pred epidemijo. Število prihodov se je lani povečalo za dobrih 43%, število nočitev pa za slabih 29% v primerjavi s predkoronskim letom.

Več

Pustni sprevod in rajanje ter Pustni koncert, 21. 2. 2023

Maškare bodo na pustni torek ob 16.30 uri izpred Najdihojce, v spremstvu Mestnega pihalnega orkestra krenile proti Mestnemu trgu, kjer bo potekalo veselo pustno rajanje. Ob 18. uri sledi Pustni koncert učencev Glasbene šole Škofja Loka na Loškem odru. Vstop je prost. 

Brezplačna vodenja ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov

V nedeljo, 19. februarja 2023, v torek, 21. februarja 2023, in v soboto, 25. februarja 2023, ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov, vabljeni na brezplačna vodenja na Škofjeloškem. Obiščete lahko Šubičevo hišo, cerkev sv. Volbenka, Dvorec Visoko, Sorico, stare Železnike z muzejem, Muzej Žiri in Loški grad z nočnim doživetjem Noč ima moč. Vabljeni!

Več

Mesta in kultura – osrednja komunikacijska tematika slovenskega turizma 2024-2025

Turistični produkt kultura in zgodovinska mesta je pomemben za krepitev percepcije o Sloveniji kot destinaciji z visoko dodano vrednostjo s poudarkom na edinstvenih doživetjih in možnosti uspešnega nagovarjanja t.i. high value traveller” segmenta. Turistični produkt kultura in zgodovinska mesta bo osrednja promocijska in razvojna tematika slovenskega turizma v prihodnjih dveh letih, kar nas zelo veseli, saj je to tudi eden izmed primarnih produktov na Škofjeloškem. 

Več

Predstavitev pozivov 2023 za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma

STO vabi k pregledu pozivov za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) in pridobitev znaka Slovenia Green. Pozivi so namenjeni vsem destinacijam, ponudnikom in drugim turističnim deležnikom, ki jih zanima pridobitev omenjenih znakov in možnosti vključitve v zbirko edinstvenih doživetij Slovenije. 

Več

Facebook
Link
Website
Vse pravice pridržane© *|CURRENT_YEAR|*, *|LIST:COMPANY|*,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Cankarjev trg 17, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.