Od:                                              Turizem Škofjeloško <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    petek, 17. junij 2022 11:45

Za:                                               ticmesto@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     Škofjeloške zgodbe junij 2022

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Dnevi postajajo vedno bolj vroči, a ne z eKOLOko, saj se po novem na izlet ali po opravkih lahko odpravite z električnim kolesom tudi v Škofji Loki. Ker nevihtni večeri tokratnega junija niso ravno redkost, bo ponoči še bolj strašljivo na vodenem doživetju po hodnikih in sobanah Loškega gradu. Že naslednji dan pa bodo ulice, trge in mostove Škofje Loke zasedli tekači. TD Železniki pripravlja jubilejne 60. čipkarske dneve, za športno obarvan vikend pa bodo ob začetku počitnic poskrbeli v Žireh. Na Turizmu Škofja Loka smo pripravili poletni destinacijski časopis s številnimi turističnimi zanimivostmi, ki bo tekom poletne sezone v pomoč zlasti ponudnikom turističnih storitev. Loški muzej je v okviru projekta Crngrob naokrog izdal težko pričakovani vodnik po cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu. Vse z namenom, da obiskovalcem Škofjeloškega območja ponudimo čim več prijetnih in raznolikih doživetij. Začutite in vzljubite Škofjeloško!

Kolektiv Turizma Škofja Loka

 

 

 

Zaživel sistem izposoje koles

V okviru Gorenjska.bike je tudi v Škofji Loki zaživel sistem izposoje koles, poimenovan eKOLOka. Za vse, ki se želite lažje in hitreje premikati po mestu je na voljo 40 koles, od tega 16 električnih. S kolesom eKOLOka se lahko vozimo po skoraj vsej Gorenjski, tako si lahko kolesa z istim uporabniškim računom izposodimo tudi v Radovljici, v Tržiču, v Naklem, na Jesenicah in v Kranju. Izposoja in vračilo koles je v Škofji Loki trenutno možna na sedmih postajah.

Več: Razvojna agencija Sora

 

 

Prvo vodeno doživetje Noč ima moč na Loškem gradu, 17. junij 2022 ob 21.15

Skrivnostni mož v črni halji ima rdečo nit. Z njo vas bo popeljal v labirint Loškega gradu. Sence in duhovi bodo oživeli, vi pa boste iskali pot med njimi. Edinstveno doživetje, ki naježi kožo in navduši s srhljivimi zgodbami.

Več: 04 517 06 00, 051 427 827, info@visitskofjaloka.si, www.visitskofjaloka.si

 

 

Tek štirih mostov - vabilo na 10 km dolg žur

Jubilej letos slavi Tek štirih mostov. V 10. letu prireditve se bodo dogodki začeli odvijati že v petek 17. junija ob 20. uri s Testeninko in druženjem tekačev. Trasa teka bo v soboto, 18. junija, za  pohodnike odprta med 8. in 21. uro. Tekmovanja pa se z vrtčevskimi teki pričnejo ob 10. uri. Vrhunec prireditve bo nočni tek na 10 km s startom ob 21. uri in športno zabavnim druženjem pozno v noč.

Več: T4M

 

 

60. čipkarski dnevi v Železnikih, 23. – 26. junij 2022

Letošnje leto bodo v Železnikih potekali jubilejni 60. čipkarski dnevi z bogatim programom. Na prireditvi si bo moč ogledati več razstav, tudi razstavo na oknih hiš v starem delu mesta. Vrhunec dogodka bo v nedeljo, ko bo potekal klekljarski dogodek za otroke in klekljarsko tekmovanje za odrasle.

Več: TD Železniki

 

 

24. vikend športa in zabave v Žireh, 1. in 2. julij 2022

Lahkoten športno - zabavni vikend se bo odvijal na igrišču in v telovadnici pri OŠ Žiri. V soboto bodo nastopili Polyline, Prelude in Niet.
 
Več: Klub žirovskih študentov

 

 

Poletni destinacijski časopis – Zdaj je čas za Škofjeloške slike

Izšel je poletni destinacijski časopis Zdaj je čas za Škofjeloške slike. Slednji je svojevrsten kažipot turističnim ponudnikom ter obiskovalcem Škofjeloškega. V njem gostje najdejo razpored večjih dogodkov tekom poletne sezone, nabor doživetij z vnaprej določenimi termini izvedbe, namige za aktivna doživetja ter predstavitev in termine izvedbe novega 5* doživetja Noč ima moč na Loškem gradu. Destinacijski časopis je na voljo pri turističnih ponudnikih ter v TIC-ih na območju.

 

 

Nov vodnik po cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu - Crngrob naokrog

Izšel je nov vodnik po cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu Crngrob naokrog, ki so ga v okviru istoimenskega projekta pripravili v Loškem muzeju.

Več: Loški muzej

 

 

Živahen utrip v TIC Škofjeloško območje

TIC Škofjeloško območje na novi lokaciji deluje od decembra lani in je v poletnih mesecih obiskovalcem na voljo vsak dan med 9.00 in 18.00. Do junija beležimo 1117 domačih in 1092 tujih obiskovalcev. Med tujci prevladujejo gostje iz Nemčije, Francije, Velike Britanije, Italije in Srbije. Kot zanimivost, v letošnjem letu so prag informacijske pisarne prestopili državljani iz 50 držav sveta.

 

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2022, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Cankarjev trg 17, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to ticmesto@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp