Od:                                              Turizem <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    torek, 15. november 2022 07:03

Za:                                               info@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     Škofjeloške zgodbe november 2022

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Zdi se, da smo ravno zakorakali v mesec november, pa se že spogledujemo s prazničnim decembrom, ko bomo ob obdarovanju lahko posegli po darilnih paketih Babica in Dedek ali obiskali Izložbe domišljije in najbližje obdarovali z unikatnimi rokodelskimi izdelki. Veselimo se zimskih mesecev in sprehodov po slovenskih zgodovinskih mestih, kjer je Plečnik pustil svoj pečat ter številnih dogodkov, ki bodo v naša srca prinesli veselje in radost. Napovedujemo tudi januarski kulinarični festival – Okusi Škofjeloškega, ko nas bodo izbrani kuharski mojstri in mojstrice z izvirnimi meniji povabili na kulinarične užitke.

Kolektiv Turizma Škofja Loka

 

 

 

Udeležba na Dnevih slovenskega turizma

Udeležili smo se Dnevov slovenskega turizma, ki so potekali od 14. do 16. novembra v Thermana park Laško, in sicer v so-organizaciji vseh večjih partnerskih institucij s področja turizma v Sloveniji.

Več: Slovenska turistična organizacija

 

 

Plečnik v Zgodovinskih mestih

Pred 150 leti se je rodil Jože Plečnik, ki je s svojo arhitekturo urbanega oblikovanja, v središče katerega je postavil človeka, zaznamoval evropske prestolnice Dunaj, Prago in zlasti Ljubljano. Veličino njegove arhitekturne dediščine so prepoznali tudi v Unescu in osrednje projekte v našem glavnem mestu vpisali na seznam svetovne kulturne in naravne dediščine. Zaradi vseh teh pomembnih dogodkov smo leto 2022 razglasili za Plečnikovo leto. Njegovo ustvarjalnost pa slavijo tudi zgodovinska mesta.

Več: ZZMS

 

 

Darilni paketi Babica in Dedek

Predstavljamo darilne pakete blagovne znamke Babica in Dedek, naravni izdelki iz škofjeloških hribov, ki povezuje 41 ponudnikov s Škofjeloškega, ki izdelujejo najrazličnejše prehrambne izdelke, naravno kozmetiko, izdelke iz zelišč ter izdelke domače in umetnostne obrti.

Več: Razvojna agencija Sora

 

 

Mestno drsališče v Škofji Loki

Mestno drsališče na Trgu pod gradom v Škofji Loki bo tudi letos nepogrešljiva zimska stalnica. Ločanke in Ločane bo navduševalo od 1. decembra 2022 do 16. januarja 2023.

Več: https://sl-si.facebook.com/mestnodrsalisce/

 

 

Izložbe domišljije

Izložbe domišljije povezujejo lokalne posameznike in organizacije s področja kulture, umetnosti, rokodelstva in prodaje unikatnih izdelkov s Škofjeloškega. Na prodajnih razstavah na različnih lokacijah po starem mestnem jedru Škofje Loke se tako predstavljajo umetniki, rokodelci, fotografi, ilustratorji, oblikovalci in vam svoje izdelke ponujajo na ogled in v nakup. Izložbe domišljije boste lahko obiskali od 1. do 31.decembra 2022.

Več: izložbe domišljije

 

 

Najava kulinaričnega festivala Okusi Škofjeloškega

Kulinarični festival Okusi Škofjeloškega združuje enajst gostiln in turističnih kmetij, ki so se zavezale k skupni zgodbi sodelovanja in povezovanja, a ne le med seboj, temveč tudi z lokalnimi dobavitelji surovin ter k dvigu prepoznavnosti tradicionalnih jedi, postreženih na sodoben način. Kulinarični festival se bo odvijal od 6. do 31. januarja 2023.

 

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2022, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Cankarjev trg 17, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to info@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp