Pozdravljeni!

Počasi prehajamo v drugo polovico poletja, ki nas še vedno razvaja s sončnim vremenom, visokimi temperaturami in vabi na obisk gorskih središč in vodnih površin. Kamorkoli se odpravimo, svoj izlet lahko nadgradimo z vrhunsko lokalno kulinariko, ki je na Škofjeloškem ne manjka. V ta namen smo posneli promocijski film in obiskovalcem predstavili škofjeloško kulinarično zgodbo. Za zahtevnejše raziskovalce smo oblikovali pester nabor raznovrstnih doživetij, ki jih lahko enostavno rezervirate na spletni strani Turizma Škofja Loka. Oziramo pa se tudi že proti jesenskemu času, ko se nam obeta kar nekaj prijetnih etnoloških, kulinaričnih in kulturnih dogodkov tako na podeželju kot v mestih. 

Izkoristite sončne dni in slikovite razglede zajemite s polno žlico!


Ekipa Turizma Škofja Loka

Nov promocijski film na temo kulinarike

Na Škofjeloškem povezujemo ponudnike lokalnih živil z gostinskimi ponudniki in z uporabo lokalnih surovin nadgrajujemo kulinarično ponudbo. Vsak ponudnik ima svojo zgodbo in svoje jedi, ki jih začini po svoje in ta različnost nas bogati!
 
Vabljeni k ogledu in dober tek na Škofjeloškem!

Kulturno–gastronomski abonma »polna žlica kulture 2021/2022«

Zgodovinska mesta z novim kulturnim abonmajem začenjamo projekt sodelovanja in povezovanja kulture in turizma. Kulturnim doživetjem dodajamo tudi kulinarična, saj je gastronomija del identitete zgodovinskih mest. Kdor išče kulturo, najde tudi kulinariko. Tako smo zasnovali nov kulturno–turistični produkt: Kulturno – gastronomski abonma »POLNA ŽLICA KULTURE«. Škofjeloški glasbeniki Saška Kolarič, Tomaž Hostnik in Aco Bišćević bodo nastopili v Piranu, v Škofji Loki pa bomo gostili ansambel Il terzo Suono iz Pirana. 
 
Več tukaj.

Zanimiva doživetja Škofjeloškega

Z uspešno prijavo na razpisu STO-ja, smo pridobili sredstva za brezplačna vodenja. Vključili smo jih v nekatera inovativna doživetja Škofjeloškega. Vabljeni na sproščena mestna potepanja po Škofji Loki - mestu UNESCO-ve žive dediščine, na kuharske vragolije z lokalnim oštirjem, na odkrivanje kulinaričnih dobrot, skritih zakladov in razkošnih naravnih lepot Selške ter Poljanske doline z Žirmi, na foto-pustolovščino s čisto pravo fotografinjo, na vodena ali pa samostojna doživetja z e-kolesom, s pravimi jamarji odstrite podzemne tančice škofjeloškega podzemlja ali pa postanite čebelar za 1 dan.
Vso ponudbo si lahko ogledate in rezervirate v rezervacijskem sistemu.         

Velika nagradna igra ob 170 – letnici rojstva Ivana Tavčarja

Na Zavodu Poljanska dolina so ob 170 – letnici rojstva Ivana Tavčarja pripravili nagradno igro z bogatim nagradnim skladom. Vabljeni k sodelovanju.

Več tukaj.
 

Poletna ohladitev na Soriški planini

Vroči poletni dnevi kar vabijo k obisku višje ležečih krajev. Tokrat predlagamo umik na Soriško planino, kjer poleg bogate gastronomske ponudbe nudijo tudi pester poletni animacijski in rekreativni program ter vožnjo z dvosedežnico Lajnar.

Več tukaj.

Posvet: Lokalna hrana s kratkimi dobavnimi verigami – izzivi in priložnosti za slovenski turizem

Z željo, da skupaj sooblikujemo in podpremo nadaljnji razvoj zelenih trajnostnih pristopov, vas vabimo na posvet, namenjen strokovni javnosti: Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021: Lokalna hrana s kratkimi dobavnimi verigami, ki bo potekal v petek, 27. avgusta 2021, v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.
Vabljeni, da odkrijete in okusite slovenske kulinarične zgodbe!

Več tukaj.
 

Rokodelski dogodek na dvorcu Visoko, 12. september 2021

Ob 10. obletnici delovanja Rokodelskega centra DUO Škofja Loka bo okolica dvorca na Visokem posvečena rokodelcem in rokodelkam, ki soustvarjajo dogajanje v Škofji Loki, pridružili pa se bodo tudi drugi, ki so v prvih desetih letih soustvarjali in bogatili vsebino RC DUO Škofja Loka.
 
Več tukaj.

Prenovljena komunikacijska orodja GREEN&SAFE

STO je v okviru komunikacijske platforme in znamke GREEN&SAFE, implementacijo katere podpirajo vse ključne institucije s področja turizma v Sloveniji, posodobila ključna komunikacijska orodja. Vabimo vas k nadaljevanju poenotenega komuniciranja ključnih zagotovil zelene in varne Slovenije.
 
Več tukaj

Povabilo k oddaji dogodkov

Vse, ki se lotevate priprave dogodkov vabimo, da nam le-te sproti pošiljate na že znani naslov prireditve@visitskofjaloka.si. Dogodke bomo sproti vnašali na našo spletno stran, jih ažurirali in čim nam bodo razmere dopuščale, pripravili tudi tiskani mesečni KAM? prireditev.

Obrazec najdete na naši spletni strani ali na povezavi tukaj.

Facebook
Link
Website
Vse pravice pridržane© *|CURRENT_YEAR|*, *|LIST:COMPANY|*,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Kidričeva cesta 1a, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.