Od:                                              Turizem <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    sreda, 15. september 2021 13:08

Za:                                               prireditve@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     Škofjeloške zgodbe september 2021

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Poletje se počasi poslavlja in jesen vztrajno trka na naša vrata. Na Škofjeloškem pa ostajamo odeti v zelene barve in ponosni, da sta se Domačiji doživetij Tešnak, prejemniku mednarodnega trajnostnega znaka Green Key, priključila še dva ponudnika, in sicer Gostilna Danilo in Gostišče Tolc. Občina Škofja Loka je uspešno obnovila srebrni znak Zelene sheme slovenskega turizma, Zavod Poljanska dolina pa ob koncu meseca septembra pripravlja Zeleni dan, posvet in okroglo mizo s kvalitetnimi vsebinami. Tudi prvi oktobrski dnevi bodo kar pestri, saj na Razvojni agenciji Sora pripravljamo Teden podeželja na Loškem, turistične ponudnike s Škofjeloškega pa peljemo na ogled dobrih praks na Kočevsko. Pričele se bodo tudi aktivnosti znotraj projekta Okusi Škofjeloškega, povezane s pripravo kulinaričnega festivala v januarju 2022.
 
Kolektiv turizma Škofja Loka

 

 

Prejemnika trajnostnega znaka Green Key

Turistična ponudnika Gostilna Danilo in Gostišče Tolc sta pridobila mednarodni trajnostni znak Green Key, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma na Škofjeloškem. Ponudnikoma iskreno čestitamo.

 

 

Zeleni dan Poljanske doline

Zavod Poljanska dolina organizira Zeleni dan Poljanske doline, ki bo v sredo, 29. septembra, od 8. ure dalje v veliki dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi. Prisluhnili boste lahko naslednjim vsebinam: Turizem za vključujočo rast, Energetska učinkovitost v turističnih podjetjih, Hidden Hills Trail – kolesarjenje po Škofjeloškem območju ter okrogli mizi Kulinarika Poljanske doline – kako naprej?
Po uradnem delu bo sledila še predstavitev in druženje ponudnikov s celotnega Škofjeloškega območja.

Več informacij: info@poljanskadolina.com, 030 485 600

 

 

Teden podeželja na Loškem

V tednu od 2.10. do 9.10.2021 se bo na Škofjeloškem že tradicionalno, 19-to leto zapored, odvijal Teden podeželja na Loškem. Namen tega tedna je povezovanje institucij in društev, ki delujemo na področju razvoja podeželja, ob organizaciji in izvedbi različnih dogodkov.         

 

 

Strokovna ekskurzija na Kočevsko

Turizem Škofja Loka vljudno vabi ponudnike turističnih storitev s Škofjeloškega na strokovno ekskurzijo, na kateri se že tradicionalno srečamo turistični (so)delavci. Letos se bomo odpravili na Kočevsko, v skrivnostno gozdnato kraljestvo rjavega medveda.
Strokovna ekskurzija bo potekala v sredo, 6. oktobra 2021.

 

 

Vabilo gostincem k oddaji predlogov menijev in receptov za hišne jedi za kulinarični festival

V okviru projekta Okusi Škofjeloškega vabimo gostince, ki ste pristopili k projektu, da nam pošljete predlog menija, katerega bi želeli ponuditi v okviru kulinaričnega festivala Okusi Škofjeloškega, ki bo potekal od 15. do 30. januarja 2022. Prosimo vas, da pri oblikovanju menija upoštevate uporabo lokalnih sestavin. Poleg menija vas prosimo tudi za opis in recept hišne jedi, katero bi želeli izpostaviti v promocijski brošuri.

Več informacij: andreja.kriznar@visitskofjaloka.si, 041 424 776

 

 

Škofja Loka je ohranila srebrni znak Zelene sheme

Minevajo tri leta, odkar je občina Škofja Loka prejela srebrni znak standarda Slovenia Green. V tem času smo spremljali trajnostna prizadevanja in dopolnjevali zahteve standarda. Ponovna presoja je ovrednotila naša prizadevanja s potrditvijo srebrnega znaka. V naslednjega pol leta bomo pripravili nov akcijski načrt za naslednje triletno obdobje in ga predstavili na občinskem svetu.

 

 

 

V oktobru bo izšel KAM?

Po enem letu bo izšel tiskani koledar dogodkov na Škofjeloškem. Pozivi organizatorjem dogodkov so bili odposlani, delo v redakciji teče. Vse najave dogodkov bodo objavljene tudi na spletu in posredovane lokalnim ter državnim medijem. Svojo najavo dogodka (kulturnega, športnega, izobraževalnega, kulinaričnega, poslovnega,...) lahko posredujete na dogodki@visitskofjaloka.si, obrazec najdete tukaj.

 

 

Zadovoljni s poletno turistično sezono na Škofjeloškem

Poletna sezona se je začela z junijem, obisk se je v juliju le še stopnjeval, začeli so prihajati tuji gostje in prevladali nad obiskom slovenskih. Največ tujih gostov je bilo iz Nemčije, Francije, Poljske, Madžarske in Italije. V začetku avgusta smo opazili porast gostov iz Španije in Portugalske, ob koncu avgusta pa iz Nizozemske in Belgije. Julija letos smo na Škofjeloškem zabeležili spodbudnih 3.804 prihodov in 9.994 prenočitev, lansko leto smo v tem obdobju imeli 3.019 prihodov in 8.365 prenočitev, v letu pred epidemijo pa 4.828 prihodov in 13.718 prenočitev (vir: SURS). Uradni podatki za mesec avgust pa za enkrat še niso objavljeni.

 

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2021, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Kidričeva cesta 1a, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to prireditve@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp