Od:                                              Turizem <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    četrtek, 15. april 2021 13:04

Za:                                               ticmesto@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     Škofjeloške zgodbe april 2021

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Pomlad na srečo prinaša otoplitev na področju protikoronskih ukrepov. Gorenjci imamo to srečo, da se s ponedeljkom odpirajo terase gostinskih lokalov, ki bodo prvi korak k normalizaciji gostinsko–turističnega sektorja. Tudi na Škofjeloškem podprimo gostince! Spirit je razpisal Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19/2, prav tako pa tudi Občina Škofja Loka skozi Javni razpis dodelitve pomoči za razvoj gospodarstva spodbuja sobodajalce k pridobivanju trajnostnega znaka za turistične nastanitve. Izkoristite spodbude za zelene in trajnostne ponudnike ter destinacijo! V preteklem mesecu se je na območju Škofjeloškega večkrat mudila ekipa oddaje Na lepše, ki je posnela prispevke o Poljanski dolini, Škofjeloškem pasijonu, nekdanji Rapalski meji in Rupnikovi liniji. Škofjeloško tudi zato postaja čedalje bolj prepoznavna destinacija med Slovenci. Pomlad nas vabi v naravo, naužijte se lepot naše zelenega in butičnega območja.

Ekipa Razvojne agencije Sora, PE Turizem

 

 

Delavnica s turističnimi ponudniki – Strategija turizma Škofjeloško 2027, srečanje v drugi polovici maja 

V podporo prenovi Strategije turizma Škofjeloško 2027 smo v mesecu marcu že izpeljali serijo štirih uvodnih delavnic po posameznih občinah. Konec meseca marca smo z Občinami pregledali in dopolnili ter vzpostavili prioritetne projekte. Z vami, spoštovani ponudniki, pa bi se radi ponovno dobili še na srečanju v živo, saj se zavedamo omejitev virtualnih srečanj. Datum delavnice sporočimo po prvomajskih praznikih. Skupaj bi pregledali prioritetne projekte ter prisluhnili vašim stališčem in predlogom za razvoj turizma na območju.
Prijave na delavnico zbiramo na naslovu: andreja.kriznar@visitskofjaloka.si.

 

 

Škofjeloško območje ponovno v oddaji Na lepše

V preteklih oddajah Na lepše se je ponovno predstavilo Škofjeloško območje. Pozornost je bila namenjena Poljanski dolini in Rupnikovi liniji ter nekdanji Rapalski meji in 300-letnici Škofjeloškega pasijona.
Celotni oddaji si lahko ogledate na sledečih povezavah:
26. marec 2021
4. april 2021.

 

 

Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19/2

Ukrep je namenjen pomoči podjetjem v turističnem in gostinskem sektorju v času, ko gospodarski subjekti zaradi zunanjih objektivnih okoliščin in ukrepov, ki so posledica epidemije in svetovne pandemije COVID-19, niso mogli ustvarjati prihodkov oz. so te ustvarjali v bistveno manjšem obsegu, medtem ko so določeni nujni stroški za ohranjanje podjetij v minimalni kondiciji nastajali in v pogojih ogrožene likvidnosti in plačilne sposobnosti podjetij postavljali v izredno kritično situacijo njihovo ohranitev. Povezava na poziv tukaj.

 

 

Javi razpis za dodelitev pomoči za razvoj gospodarstva v občini Škofja Loka v letih 2021 in 2022

Občina Škofja Loka je med spodbude uvrstila ukrep 4: Spodbujanje sobodajalstva. Predmet pomoči so oglaševalski stroški sobodajalcev, spletne strani, pridobitev trajnostnega znaka za turistične nastanitve ter vzdrževanje znaka,…
Povezava do razpisa je tukaj.

 

 

Slovenia GREEN&SAFE - zaveza odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Slovenska turistična organizacija pod znakom GREEN&SAFE združuje odgovorne potovalne standarde, ki vključujejo visoke higienske standarde in protokole ter dodatna trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Tudi destinacija Škofjeloško je stopila na varno in odgovorno pot ter sprejela usmeritve odgovornih potovalnih standardov GREEN&SAFE. Vabimo vas, da se nam na tej poti z registracijo na povezavi tukaj pridružite tudi vi.

 

 

Čas je za zeleno

Slovenija je trajnostna destinacija, v kateri si prizadevamo živeti čim bolj v sozvočju z naravo in jo ohranjati za zanamce. Za trajnostne vsebine in ponudbo se trudimo tudi v slovenskih zgodovinskih mestih, kar med drugim dokazuje tudi znak Slovenia Green, s katerim se lahko pohvali marsikatero zgodovinsko mesto, tudi Škofja Loka. Kako pa v mestih udejanjamo zeleni koncept ter trajnostni razvoj, kamor uvrščamo tudi čebelarstvo, izveste v tokratnem blogu na povezavi tukaj.

 

 

Podkast TUR!ZEM

Dobrodošli v podkastu TUR!ZEM, ki ga za vas pripravlja Slovenska turistična organizacija. Podkast prinaša pogovore s ključnimi deležniki slovenskega turizma in tujimi strokovnjaki turistične panoge, izpostavlja aktualna vprašanja in osvetljuje tematike s področja turizma, obvešča o aktivnostih STO, dogajanju v slovenskem turizmu ter novostih in turističnih trendih pri nas in po svetu. Vabljeni k spremljanju podkasta TUR!ZEM: https://podcast.slovenia.info/.

 

 

Povabilo k oddaji spletnih dogodkov

Veseli smo, da je bil pretekli mesec odziv na povabilo za objavo spletnih dogodkov zelo velik, zato vas ponovno vabimo k najavi in k listanju po dogodkih. Najave nam sporočite na mail: prireditve@visitskofjaloka.si.

 

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2021, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Kidričeva cesta 1a, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to ticmesto@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp