Od:                                              Turizem Škofja Loka <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    ponedeljek, 15. februar 2021 14:57

Za:                                               prireditve@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     Škofjeloške zgodbe februar

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Pred vami je 2. izdaja Škofjeloških zgodb. Najprej bi se zahvalili vsem, ki ste sodelovali pri izpolnjevanju anket za pripravo nove turistične strategije za Škofjeloško. Pridobili smo jih več kot 400, kar daje dobro osnovo za nadaljnje usmeritve za pripravo strategije. Hkrati tudi vse turistične ponudnike vabimo, da se udeležite delavnic, kjer vam bomo predstavili rezultate anket ter se pogovorili o razvojnih prioritetah za naprej. Organizirane bodo v začetku marca. S Škofjo Loko smo pripravili tudi poročilo o uresničevanju akcijskega načrta Slovenia Green, hkrati pa napovedujemo že dve prireditvi, za kateri upamo, da ju bomo lahko izpeljali v maju in začetku junija. STO je tudi objavila nov poziv za destinacije, ponudnike in parke za pridobitev znaka Slovenia Green, ki postaja prepoznaven znak za trajnostne destinacije in ponudnike. Želimo si, da se tudi na Škofjeloškem čim več ponudnikov vključi in pridobi ta znak. Pripravljamo tudi nova praktična izobraževanja iz uporabe socialnih omrežij za naše ponudnike ter obeležitev Svetovnega dne turističnih vodnikov, 21. februarja. Vabimo vas, da izkoristite mrzle in sončne dni za odkrivanje Škofjeloškega!

Ekipa Razvojne agencije Sora, PE Turizem
 

 

 

Napovedujemo: Otroški festival Dan prijateljstva, 23.5.2021

Na Turizmu Škofja Loka smo v sodelovanju z Občino Gorenja vas – Poljane že določili datum otroškega festivala na Visokem. Festival se bo odvijal na prostem, v zeleni okolici Tavčarjevega dvorca, kjer bodo najmlajši lahko brezskrbno ustvarjali, pridobivali nova znanja in spretnosti na ustvarjalnih delavnicah, se v indijanski vasi pomerili v lokostrelstvu, srečali pravljične like v pravljičnih deželah, pod odrom plesali z milnimi mehurčki ali pa si nekoliko oddahnili v knjižnici pod drevesnimi krošnjami. 

 

 

 

Napovedujemo: Historial Škofja Loka – Plac pisanih stoletij, 5.6.2021

Na Turizmu Škofja Loka upamo, da bo letošnji Historial lahko zasijal v popolnoma prenovljeni vsebinski in zunanji podobi. Dogajanje bo skoncentrirano na zgornjem Placu, ki je že od nekdaj veljal za osrednji tržni in družabni prostor. Poseben poudarek bomo dali kruhu in pivu, saj sta tako pekovska obrt kot pivovarstvo močno povezana z zgodovino Škofje Loke. Pisan sejemski utrip mesta bomo začinili s ponudbo kvalitetnih rokodelskih izdelkov, otroškimi ustvarjalnimi delavnicami in starimi igrami, zeliščnim kotičkom ter izbrano poulično glasbo. Dogodek se bo zaključil z večernim koncertom na Trgu pod gradom.

 

 

Letno poročilo o uresničevanju akcijskega načrta Slovenia Green za Škofjo Loko

Pripravili smo vsakoletno poročilo o uresničevanju akcijskega načrta standarda Green Destinations za destinacijo Škofja Loka. Občina Škofja Loka aktivno pristopa k urejanju dostopnosti osebam s posebnimi potrebami. Sem sodi tudi projekt Prostofer - prevozi na klic za starejše. Oboje smo vključili v Akcijski načrt Zelene sheme. Poročilo je bilo pripravljeno in oddano v roku do 31. januarja 2021.

 

 

Vabilo k vključitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma

Slovenska turistična organizacija z 28. januarjem 2021 objavlja nov poziv za destinacije, ponudnike in parke za pridobitev znaka Slovenia Green. Naj vas vodi zelena misel – postanite nosilec znaka Slovenia Green!

Preberi več ->

 

 

Novo komunikacijsko orodje STO

Predstavljamo novo komunikacijsko orodje STO, podkast TUR!ZEM, ki v pogovoru z različnimi deležniki javnega in zasebnega sektorja turizma obravnava aktualne teme v slovenskem in globalnem turizmu. Gostja prvega pogovora v podkastu je direktorica STO mag. Maja Pak. Vabljeni k poslušanju.

 

 

Delavnice za turistične ponudnike znotraj priprave skupne turistične strategije
 

Na delavnice v mesecu marcu vabimo vse turistične ponudnike in s turizmom neposredno in posredno povezane deležnike na območju. Delavnice bodo predvidoma potekale na Zoom platformi, vsebine pa bodo naslednje: kratka analiza turizma – stanje in izzivi (na osnovi rezultatov ankete in drugih virov), kaj želimo doseči in katere so razvojne prioritete, produkti in nabor konkretnih projektov.
Delavnice bodo potekale po naslednjem urniku:
- za občino Škofja Loka v torek, 2. marca 2021, ob 9.00  
- za občino Gorenja vas-Poljane v sredo, 3. marca 2021, ob 9.00  
- za občino Železniki v četrtek, 4. marca 2021, ob 9.00
- za občino Žiri v petek, 5. marca 2021, ob 9.00
Zoom povezava bo posredovana vsem, ki posredujete prijavo na e-kontakt andreja.kriznar@visitskofjaloka.si.

 

 

Znak Slovenia Green Cuisine pridobili že trije ponudniki

Poziv za pridobitev znaka Slovenia Green Cuisine je bil prvič objavljen pred tednom dni, pridobili pa so ga že trije ponudniki: Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono, restavracija COB ter turistična in eko kmetija Pri Baronu. Vsi trije ponudniki so že od leta 2020 nosilci znaka Zeleni ključ, ki predstavlja vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji.

Več tukaj.

 

 

Gradivo z izobraževanja "Osnove objavljanja na družbenih omrežjih Facebook in Instagram s primeri dobre prakse" ter najava praktičnega izobraževanja v marcu

9. februarja smo v sodelovanju s podjetjem Karata film izpeljali teoretično izobraževanje s področja digitalnega marketinga, v pomladnih mesecih pa načrtujemo še tri praktična izobraževanja »v živo«. Datum prvega izobraževanja je že znan, in sicer bo potekalo v torek, 23. marca. O točni vsebini in lokaciji delavnice vas še obvestimo.
Predstavitev že izvedenega izobraževanja najdete na tej povezavi.

 

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2021, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Kidričeva cesta 1a, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to prireditve@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp