Od:                                              Turizem Škofja Loka <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    torek, 15. junij 2021 13:34

Za:                                               prireditve@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     Škofjeloške zgodbe

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Mesec junij nam je končno prinesel nekaj lepšega, sončnega vremena ter postopna sproščanja kar se tiče epidemioloških ukrepov. Prinesel pa je tudi številne novosti na področju turizma na Škofjeloškem, saj smo aktivno pričeli z digitalno promocijsko kampanjo na domačem in sosednjih trgih, izdali poletni destinacijski časopis ter vzpostavili rezervacijski sistem za doživetja na Škofjeloškem. Veselimo se tudi že prvih turistov, za enkrat prevladujejo domači gostje, a verjamemo, da bodo že v tem mesecu Škofjeloško odkrivali tudi tuji obiskovalci.  Destinacijo promoviramo kot zeleno in varno, ki vabi na neskončne poti s kolesom ali peš, stran od množic, na zeleni oddih in ustvarjalna doživetja. Da pa bi vse to lahko zagotavljali na dolgi rok, vas vljudno vabimo k izpolnitvi spodnje ankete o trajnostnem vidiku turizma v Škofji Loki ter na on line delavnico na temo trajnostnega poslovanja turističnih podjetij. 
Vzemite si čas za oddih in odkrijte neskončne poti Škofjeloškega!

Ekipa Razvojne agencije Sora, PE Turizem

 

 

Nov poletni destinacijski časopis

Izšel je poletni destinacijski časopis imenovan »Zdaj je čas za Škofjeloške slike«. Slednji je svojevrsten kažipot turističnim ponudnikom ter obiskovalcem Škofjeloškega. V njem gostje najdejo razpored večjih dogodkov tekom poletne sezone, nabor doživetij z vnaprej določenimi termini izvedbe, namige za gastronomska razvajanja, aktivna doživetja ter predloge za obisk sosednjih destinacij. Destinacijski časopis bo na voljo pri turističnih ponudnikih ter v Turistično informacijskih centrih na območju.

 

 

Model za mali loški kruhek je prejel bronasto priznanje

Model za mali loški kruhek avtorice mojstrica rezbarjenja Petre Plestenjak Podlogar je prejel bronasto priznanje na natečaju za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Osrednji Sloveniji & Ljubljani.
 
Več tukaj.

 

 

Mesto za en dan

Članice Združenja zgodovinskih mest Slovenije smo pred začetkom sezone pripravile najlepše sprehode po zgodovinskih mestih. Izbrani sprehodi vodijo po najpomembnejših mestnih posebnostih, vključujejo mestno kulinariko in ponujajo odcepe v zeleno okolico. In ko se podate na sprehod, se iz obiskovalca spremenite v raziskovalca pravega značaja mesta.
 
Več tukaj.

 

 

Zaživel nov rezervacijski sistem

Z junijem je na spletni strani Turizma Škofja Loka zaživel nov rezervacijski sistem za doživetja na Škofjeloškem. Z enostavnim postopkom rezervacije, fleksibilnimi pogoji in inovativnimi doživetji na pregleden način vabimo obiskovalce, da na karseda pristen način spoznajo naše kraje, tradicijo in ljudi.
 
Več tukaj.

 

 

Povabilo k anketi v postopku presoje standarda Zelene sheme

Vabimo vas k izpolnjevanju anket o trajnostnih vidikih turizma v Škofji Loki. Anketi za prebivalstvo in turistično gospodarstvo bomo izvajali vsako leto z namenom ugotavljanja prepoznavnosti učinkov ukrepov za trajnost.

                           

 

Spodnji anketi sta namenjeni domačim in tujim obiskovalcem Škofje Loke. Poleg zaznavanja trajnostnih ukrepov bomo z njima pridobili podatke o višini in vrstah porabe ter druge podatke namenjene merjenju vpliva turizma v destinaciji.

                           

 

 

On line delavnica za turistične ponudnike na temo trajnostnega poslovanja, 28. junij od 11. do 13.

Turistične ponudnike s Škofjeloškega vabimo na brezplačno zoom delavnico, na kateri se bodo seznanili s trajnostno rabo energije, vode in trajnostnim managementom. V okviru delavnice bo potekala tudi predstavitev znakov Zelene sheme slovenskega turizma za turistične ponudnike. Prijave na delavnico zbiramo na mailu: ticmesto@visitskofjaloka.si
Vljudno vabljeni!

 

 

Podkast TUR!ZEM: Aleksandra Jerebic Topolovec, Aljoša Ota in Aleksander Valentin

Dobrodošli v podkastu TUR!ZEM, ki ga za vas pripravlja Slovenska turistična organizacija. Podkast prinaša pogovore s ključnimi deležniki slovenskega turizma in tujimi strokovnjaki turistične panoge, izpostavlja aktualna vprašanja in osvetljuje tematike s področja turizma, obvešča o aktivnostih STO, dogajanju v slovenskem turizmu ter novostih in turističnih trendih pri nas in po svetu. Vabljeni k spremljanju podkasta TUR!ZEM.

 

 

Povabilo k oddaji dogodkov

Vse, ki se lotevate priprave poletnih dogodkov vabimo, da na le-te sproti pošiljate na že znani naslov prireditve@visitskofjaloka.si. Dogodke bomo sproti vnašali na našo spletno stran, jih ažurirali in čim nam bodo razmere dopuščale, pripravili tudi tiskani mesečni KAM? prireditev.

 

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2021, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Kidričeva cesta 1a, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to prireditve@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp