Od:                                              Turizem <info@visitskofjaloka.si>

Poslano:                                    ponedeljek, 15. marec 2021 14:40

Za:                                               ticmesto@visitskofjaloka.si

Zadeva:                                     turistične novice

 

 

 

 

Pozdravljeni!

Marca v Škofji Loki vstopamo v pasijonski čas v katerem bomo počastili 300 let od prve uprizoritve Škofjeloškega pasijona, ki velja za prvo dramsko besedilo v slovenskem jeziku. Gre za eno najbolj prepoznavnih zgodb Škofje Loke in Škofjeloškega ter velja za pomemben del slovenske kulturne dediščine, ter tudi svetovne, saj je od leta 2016 vpisan v UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Zaradi trenutnega epidemiološkega stanja so uprizoritve prestavljena na naslednje leto, vendar bo na Mestnem trgu na ogled razstava o pasijonu. Na Škofjeloškem smo končali s prvim sklopom delavnic s ponudniki, lokalnimi skupnostmi in javnimi zavodi za turizem v okviru priprave nove strategije razvoja turizma Škofjeloško 2021 – 2027. Z aktivnostmi nadaljujemo z novim sklopom poglobljenih delavnic v marcu in aprilu. Slovenska turistična organizacija vabi vse turistične destinacije in turistične ponudnike k registraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE. S pridobljeno nalepko, komunikacijskimi orodji in znakom GREEN&SAFE obveščajmo naše goste, da je Škofjeloško in Slovenija trajnostna ter odgovorna destinacija. Veseli nas tudi, da je občina Gorenja vas - Poljane pridobila zlati znak Slovenia Green Destination v okviru zelene sheme slovenskega turizma. Pomlad se počasi prebuja, izkoristite prosti čas za obisk Škofjeloških hribov, seznanite se s pasijonsko zgodbo v Škofji Loki, vikend pa preživite na odlični spomladanski smuki na Soriški planini.

Ekipa Razvojne agencije Sora, PE Turizem

 

 

Napovedujemo: Počastitev pasijonskega leta 2021

Zaradi epidemiološke situacije bodo letošnji dogodki v okviru Dnevov Škofjeloškega pasijona potekali malce drugače kot v prejšnjih letih. Da bi vam kljub neljubi situaciji čim bolj približali živo dediščino, bo v marcu in aprilu na Mestnem trgu ponovno na ogled razstava o Škofjeloškem pasijonu, v Oknu Loške pa bo predvajan video iz uprizoritev. V Sokolskem domu Škofja Loka bosta na ogled razstavi 300 let živa dediščina Škofjeloškega pasijona in Prizori Škofjeloškega pasijona ter dokumentarni film o restavriranju originalne knjige ŠP Arheologija pasijonske knjige.

Več tukaj.

 

 

Velikonočne jedi zgodovinskih mest

Približuje se eden najpomembnejših slovenskih praznikov, velika noč, in ker je Slovenija v letošnjem letu nosilka prestižnega naslova evropska gastronomska regija 2021, so v tokratnem zapisu predstavljene avtentične velikonočne jedi, ki so jih skrbno pripravljali v preteklosti. Odkrijte, kako so veliko noč in prihod pomladi zaznamovali v zgodovinskih mestih Idrija, Žužemberk, Šentjur, Novo mesto, Škofja Loka, Koper, Piran, Jesenice, Kamnik, Metlika, Brežice in Tržič.

 

 

Občina Gorenja vas – Poljane pridobila zlati znak Slovenia Green

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) se krepi z novimi destinacijami in ponudniki. V shemi sta dve novi turistični destinaciji z zlatim znakom Slovenia Green Destination, in sicer Kranj ter Gorenja vas-Poljane, ki sta dokazali, da je mogoče tudi v izredno zahtevnih razmerah, s kakršnimi je bil slovenski in svetovni turizem soočen v lanskem letu, na področju trajnosti dosegati dobre rezultate.
Več tukaj.

 

 

Terenska delavnica promocije na družabnih omrežjih
torek, 23. marca 2021 od 10.00 do 12.00

Udeležencem delavnice bodo predstavljena orodja za izdelavo kratkih video vsebin z uporabo mobilnega telefona. Delo bo osredotočeno na pridobivanju znanja skozi prakso. Vsak udeleženec bo sam posnel in urejal video s pomočjo lastnega mobilnega telefona. Pričetek terenske delavnice bo ob 10. uri na Trgu pod gradom v Škofji Loki. Število mest je omejeno.
Obvezne predhodne prijave sprejemamo na mail:
andreja.kriznar@visitskofjaloka.si.

 

 

Prireditve na Škofjeloškem

Z mesecem marcem smo zaznali večanje števila najav prireditev na Škofjeloškem. Vse objave so zbrane na naši spletni strani pod dogodki. Veseli bomo, če nas o dogodkih še naprej obveščate na mail: prireditve@visitskofjaloka.si.

 

 

Z registracijo do nalepke Green&Safe

Slovenska turistična organizacija (STO) vabi turistične destinacije in turistične ponudnike k registraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE. Z registracijo in s strinjanjem s ključnimi usmeritvami za uporabo komunikacijskih orodij pridobite tudi novo nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak GREEN&SAFE in globalni znak World Travel &Tourism Council Safe Travels.
Več tukaj.

 

 

Podkast TUR!ZEM #5

Gosta petega podkasta TUR!ZEM sta Mojca Krašovec, direktorica Sava Hotelov Bled in Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj in koordinator Skupnosti Julijske Alpe. Pogovor izpostavlja razvojne usmeritve v destinaciji, soočenje s pandemijo in stanje v hotelskem sektorju.
Več: podkast TUR!ZEM.

 

Facebook

Link

Website

 

Vse pravice pridržane© 2021, Turizem Škofja Loka,

Škofjeloške zgodbe izdaja:
Turizem Škofja Loka
Kidričeva cesta 1a, Škofja Loka

Bi želeli spremeniti e-naslov na katerega prejemate novice?
Spremenite svoje podatke ali pa se odjavite od mesečnih novic.

 


This email was sent to ticmesto@visitskofjaloka.si
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Turizem Škofja Loka · Kidriceva Cesta 1a · Skofja Loka 4220 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp