Marejne - Turizem Škofja Loka

BABICA IN DEDEK, naravni izdelki iz škofjeloških hribov

Hero banner
 

V okviru projekta Vzpostavitev promocijsko prodajnih omar (marejn) s kakovostnimi izdelki Škofjeloškega kot turističnimi spominki na turistično zanimivih točkah - Marejne smo želeli, v sodelovanju s partnerji, blagovnima znamkama Dedek Jaka in Babica Jerca – Naravni izdelki iz škofjeloških hribov osvežiti logotip in celostno podobo, ki sta že 18 let, vse od njune registracije dalje, nespremenjena, obenem pa vzpostaviti novo ponudbo izdelkov v izbranih embalažah, kot ponudbo turističnih spominkov na turistično zanimivih točkah. Izdelke Škofjeloškega, visoke kakovosti, izdelane na tradicionalen način in iz pretežno lokalnih surovin, ponujamo v ličnih poenotenih embalažah, kozarčkih različnih velikosti, steklenicah in vrečkah, ki so opremljene z nalepkami, obešankami, prelepkami in vložnimi kartončki v oblikovno dodelani celostni podobi. 

Gostinski ponudniki z marejnami – turistične točke

V blagovni znamki Babica in Dedek, naravni izdelki iz škofjeloških hribov, je sicer vključenih 50 ponudnikov s preko 500 izdelki,  novo ponudbo blagovnih znamk pa trenutno oblikuje 17 ponudnikov z več kot 90 izdelki, ki jo po posameznih sklopih predstavljamo v nadaljevanju. V novih prodajnih mestih, promocijsko prodajnih omarah – marejnah pa se ta ponudba predstavlja na 7 turistično zanimivih lokacijah – v Gostišču Pri Županu, Gostilni Pr Sedmic, Gostilni Na Vidmu, Dvorcu Visoko, Gostilni pri Boštjanu, Gostišču Pri Zalogarju ter v Apartmajih in sobah Tolc.

Turisti, gosti v gostilnah in drugi obiskovalci našega območja bodo znotraj te ponudbe lahko kupili lep, uporaben in nevsakdanji turistični spominek s pridihom tradicionalnega, vsi ostali pa lahko v tej ponudbi izberemo tudi izvirna darila za svoje poslovne partnerje, prijatelje, sodelavce…

Turistične točke
banner-kulinarika-cut.jpg
PRP-LEADER-EU-SLO-barvni500.png
LAS_logo_barvn500i.png

Spletna stran je nastala v sklopu operacije ˝Vzpostavitev promocijsko prodajnih omar (marejn) s kakovostnimi izdelki Škofjeloškega kot turističnimi spominki na turistično zanimivih točkah – Marejne˝, v okviru 2. javnega poziva LAS loškega pogorja za izbor operacij za izvajanje Strategije lokalnega razvoja LAS loškega pogorja v programskem obdobju 2014–2020.
Operacijo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. 
Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. 
Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d.o.o.