Turistične točke - Turizem Škofja Loka

BABICA IN DEDEK, naravni izdelki iz škofjeloških hribov

Hero banner
Turistične točke

Gostinci, ki sodelujejo pri projektu, so mnenja, da ponudba izdelkov višje kakovosti v marejnah ne predstavlja samo obogatitev gostinsko - turistične ponudbe na Loškem, temveč tudi dodatno ponudbo za njihove goste in tiste, ki želijo kupiti nekaj domačega iz naših krajev. Obenem pa sodelovanje gostincev pri projektu Marejne predstavlja dodatno promocijo in podporo pri prodaji ponudnikom okoliških kmetij, ki z obsežnim znanjem in spoštovanjem do dejavnosti na podeželju izdelujejo najrazličnejše izdelke. Neposredno trženje pravih domačih izdelkov na policah v projekt vključenih gostiln predstavlja dodano vrednost gostovi izkušnji, prepoznavnosti Škofjeloškega in nenazadnje ohranjanja podjetniške miselnosti in kvalitete življenja v naših krajih. 

Predstavitev turističnih točk z novimi prodajnimi mesti:

 
Dvorec Visoko

Dvorec Visoko

V kmečkem dvorcu iz 17. stoletja in v objemu okoliških gričev ter gozdov nedaleč od Poljanske Sore, se vam bo ustavil čas, kot se je nekoč ustavil znanemu slovenskemu pisatelju Ivanu Tavčarju. In zapisal je zgodbe o ljubezni, ki se tam dogajajo še dandanes. Življenjske zaobljube si mladi pari podarijo v poročni sobi dvorca ali v zelenju pred njim.  Tu cveti ljubezen in se rojeva ustvarjalnost, kar se kaže tudi v prireditvah, ki tu potekajo preko poletne sezone. Ponudba dvorca je obarvana s kulturnimi doživetji v sklopu ogleda muzejskih zbirk na temo I. Tavčarja, rodbine Kalan in Visoške kuhinje. Hkrati pa vas, kot lepa izhodiščna točka, vabi na aktivno preživljanje prostega časa. V Poljanski dolini je mnogo možnosti za pohodništvo, kolesarstvo ali pa za preprost in lep sprehod ob travnikih, po gozdu, ki vas napolni s pozitivno energijo. Za tiste, ki radi v mirnem okolju spijete kavico in pojeste tortico, pa vam je na voljo tudi pestra ponudba v tamkajšnji kavarnici. 
Zavod Poljanska dolina Poljanska cesta 87, 4224, Gorenja vas+386 (0)31 720 573zavod@poljanskadolina.com
Gostilna Na Vidmu

Gostilna Na Vidmu

Gostilna Na Vidmu je preko 230 let stara gostilna, znana po pravi domači hrani. Njene specialitete so štruklji, vampi, jota ter druge jedi na žlico, v zadnjem času pa so ponudbo nadgradili tudi s pizzami, med katerimi so najbolj popularne pizza dimljena postrv, pizza 4 siri in kmečka pizza. Tudi pri pripravi teh posegajo po lokalnih surovinah. Posebnost te hiše je klet, v kateri je lepo urejena vinoteka in kjer lahko pokušate različna odprta vina.
Poljane nad Škofjo Loko 27, 4223, Poljane+386 (0)51 211 767bostjan.poljansek@gmail.com
Gostilna Pr Sedmic

Gostilna Pr Sedmic

Začetki gostilne segajo v obdobje med 1. in 2. svetovno vojno, je pa imela več različnih lastnikov in je delovala pod različnimi imeni kot so: Gostilna Pod klančkom, Tabor, Pri kosmati glavi... Leta 1990 jo je kupil Lojze Kovič, ki je ob podpori svoje sopotnice Tatjane staro in dotrajano gostilno porušil in na istem mestu zgradil novo. Dobila je ime Pr Sedmic, ki ima svoje sporočilo, kakšno, pa izveste, ko gostilno obiščete. Gostilna je znana po tematskih kuhinjah, jedeh drugih narodov, že več kot 15 let pa za vse ljubitelje piva, piščancev in pečenih rebrc organizirajo tudi Oktoberfejst.
Alojz Kovič s.p. Poljanska cesta 68, 4224, Gorenja vas+386 (0)31 575 314gostilna@prsedmic.si
Gostilna Pri Boštjanu

Gostilna Pri Boštjanu

Domača gostilna Pri Boštjanu svoje obiskovalce že dolga leta osvaja s svojo pristnostjo. V tej gostilni še vedno domuje žlahtnost starega in dobrega, izbirate pa lahko med bogato in domiselno ponudbo vegetarijanskih jedi in pestrim izborom jedi iz štedilnika na drva. Specialitete kuhinje so izvrstne juhe, kot npr. česnova in lisičkina, jedi s svežimi gobami, domači žlikrofi polnjeni z mesom, sirom ali suhim sadjem, domači štruklji, v zimskem času koline, zelje, repa…
Boštjan Bernik s.p Križna Gora 8/a, 4220, Škofja Loka+386 (0)41 720 446gostilnapribostjanu@gmail.com
Gostišče Pri Zalogarju

Gostišče Pri Zalogarju

Trideset let je poteklo, odkar so odprli vrata gostilne v Dolenji vasi sredi prelepe Selške doline. Dobro sodelovanje treh generacij njihove družine in pridnih ter zanesljivih sodelavcev je gotovo ključ do uspeha. Želijo biti prijazna gostilna tako domačim kot tujim gostom, katerim je na voljo tudi 7 lepo opremljenih sob za prenočitev. Njihova vizija je zadovoljiti gosta, ki išče nekaj več, kot zgolj potešitev lakote, to je uživati ob hrani. Pri pripravi jedi izbirajo sveža in prvovrstna živila, njihove kulinarične posebnosti pa so npr. pijana jetrca v omaki z vinom in konjakom, srna po kmečko, goveje rezine s pečenimi jurčki in mariniranim rižem, gobov zavitek, med sladicami tudi oreščkova zmrzlina, kostanjeva strjenka…
So tudi člani društva Sommelier Slovenije, zato vinu namenjajo posebno pozornost.
Košmelj Janez s.p. Dolenja vas 1/a, 4227, Selca+386 (0)41 778 795gostisce.zalogar@siol.net
Gostišče Pri Županu

Gostišče Pri Županu

Gostišče z dolgoletno tradicijo v centru Žirov vas vsak dan vabi, da jih obiščete in preživite nekaj prijetnih trenutkov v njihovi družbi ob dobri hrani. Namestite se lahko tudi na čudovitem vrtu pod kostanji, s pogledom na otroško igrišče, pod pokrito teraso ali prenočite v prijetno opremljenih sobah. Gostišče je poznano po svoji Županovi torti, za katero se recept prenaša iz roda v rod že več kot sto let.
Rupert Libuška s.p., Loška cesta 78, 4226, Žiri+386 (0)31 686 089libuska.rupert@gmail.com
Apartmaji in sobe Tolc

Apartmaji in sobe Tolc

Nastanitev se nahaja v Spodnji Sorici na Gorenjskem, 41 km od Ljubljane. Ponujajo savno, shrambo za smučarsko opremo in brezplačno zasebno parkirišče.

V vseh enotah je kabelska televizija z ravnim zaslonom. Nekatere enote imajo predel za sedenje, kjer se lahko sprostite po napornem dnevu, in opremljeno kuhinjo. Določene sobe nudijo pogled na gore ali vrt. Brezplačen brezžični internet je dostopen v vseh prostorih.

Okolica je priljubljena za smučanje. V gostišču lahko najamete smučarsko opremo in kolesa.

Okolica je priljubljena za kolesarjenje in pohodništvo. Beljak je oddaljen 60 km, do Bleda je 35 km, do letališča Jože Pučnik Ljubljana pa je 40 km. 

Spodnja Sorica 8, 4229, Spodnja Sorica+386 (0)41 521 138primoz.pintar@gmail.comwww.tolc.eu