Okusi Škofjeloškega - Turizem Škofja Loka
Okusi Škofjeloškega: 5.-31. januar 2024

Dragi kulinarični navdušenci!

Škofjeloško območje v sebi skriva številne kulinarične zgodbe. Raznolikost zelenjave s podeželskih vrtov, gobe in gozdni sadeži iz lokalnih gozdov, sadje s travniških sadovnjakov, sveže in zdravo meso, zelišča in med, ki ga marljivo nabirajo čebele … Vse to je osnova kulinarične ponudbe, ki so jo gostinci uvrstili v svoje jedilnike, saj se zavedajo sodobnih trendov in pomena zdravega prehranjevanja, ki temelji na sezonskih jedeh in živilih lokalnega izvora.

S povezovanjem dobaviteljev lokalnih živil in gostinskih ponudnikov, vključno s turističnimi kmetijami, se prenavlja obstoječa kulinarična ponudba, ki bo temeljila na uporabi lokalnih surovin in pripravi hišnih specialitet, postreženih na sodoben način. S tem se postavlja tudi nov kulinarični temelj dodatne turistične ponudbe na Škofjeloškem.

Od petka, 5. januarja 2024, dalje se bo kulinarični festival Okusi Škofjeloškega odvijal v vseh trinajstih vključenih gostilnah in na turističnih kmetijah, ki vas bodo razvajale z unikatnimi meniji, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Lokalne dobrote kuharskih mojstrov boste lahko okušali v Gostilni Danilo, Gostilni Inglič, Gostilni Kašča, Gostilni Lipan, Gostilni Pr’ Pepet, Gostilni Starman, Gostišču Tolc, Penzionu in gostišču Lajnar, Pizzeriji Klementina, Restavraciji Na Vasi, Taverni Petra, na Turistični kmetiji Jamnk in na Turistični kmetiji Pri Marku.

Kaj vas čaka na letošnjih Okusih Škofjeloškega?
- Vrhunsko pripravljene jedi kuharskih mojstrov iz enajstih izbranih gostiln in dveh turističnih kmetij
- Najboljše sestavine lokalnih dobaviteljev
- Enotna cena menijev (27 EUR)

 

Oglejte si menije

Gostilna Kašča_obrezana.jpg

Lokalni dobavitelji

okusi škofjeloškega dobavitelji I.jpg