Noč ima moč - Loški grad duhov ponoči - Turizem Škofja Loka

Noč ima moč - Loški grad duhov ponoči

Hero banner
 
Loški grad duhov ponoči.jpg

Noč ima moč - Loški grad duhov ponoči

Si upate raziskati Loški grad, ko oživijo njegove najtemačnejše zgodbe? Se pustite popeljati grajskemu oskrbniku med duhove?

Po sončnem zahodu, ko se v Škofji Loki začnejo prižigati luči, na Loškem gradu postane zelo, zelo temno. Prebujati se začnejo duše, ki so že stoletja ujete med stene gradu. Noč ima moč. Znane sobane in predmeti v temi dobijo povsem drug obraz.
Kdo je deklica s krono sredi gozda, polnega lisic, na platnu akademske slikarke Tine Dobrajc z naslovom Where the Wild Things Are (Tam, kjer so stvari divje)? V sliki nagrajene umetnice, ki mojstrsko prepleta slovensko tradicijo in mitologijo s sodobnostjo, si boste izposodili rdečo nit, ki bo vaša edina sled na sprehodu skozi temačne sobane z grajskim oskrbnikom.
Začetek doživetja je vedno po sončnem zahodu, vsakokrat ob drugi uri. Kar naenkrat se boste znašli v gledališki predstavi in filmski srhljivki obenem. Tu bo oživela uršulinska krona, tam se bo premaknila nagačena žival, zažvenketali bodo stari ključi in skrinje, s sencami bodo zaplesali glavniki, žeblji in angeli v kapeli.
Oskrbnik v črni loški halji s kapuco buri domišljijo in seje strah. Od spalnice Kalanovih do Pasijonske sobe se korak za korakom odkrivajo temne skrivnosti prebivalcev gradu.