Aktualno stanje na Škofjeloškem. - Turizem Škofja Loka

Novice

Hero banner
Aktualno stanje na Škofjeloškem., 10. 8. 2023
Loka_SSS_spletna stran_krovna.png

Kljub poplavam, ki so v začetku meseca prizadele tudi precejšen delež škofjeloškega območja lahko rečemo, da je z izjemo nekaterih predelov neposredno ob reki Sori ter nekaterih stranskih dolin, škofjeloško območje varno za obisk. Seveda svetujemo veliko previdnost pri gibanju v naravi, saj so številne pohodniške in kolesarske poti poškodovane.

Vse turistične znamenitosti in ponudniki na Škofjeloškem so ponovno odprli vrata, delovanje poteka po ustaljenem urniku. Jutri, v petek 11.8.2023 pa se jim pridružita Koči na Blegošu in Lubniku. 

Na območju celotnega Škofjeloškega območja je do nadaljnjega obvezno prekuhavanje vode.

Še vedno so zaprte nekatere lokalne ceste. Upoštevajte signalizacijo na vozišču. Razmere se ves čas spreminjajo. Vozniki, upoštevajte navodila dežurnih služb in ne vozite na poplavljena območja ali na zaprte ceste. 

Seveda še naprej (in vedno!) velja, da se na obisk v gorah pripravimo in pozorno pregledamo vremensko napoved ter razmere na poti. Nikakor ne silimo na pot v neprimernih razmerah in na lokacije, ki si od nalivov in neviht še niso opomogle. Informacije o razmerah ne pomenijo, da so vse poti varne in prehodne.

Za več informaciji nas lahko pokličete na 04 517 06 00,  nam pišete na info@visitskofjaloka.si ali obiščite www.visitskofjaloka.si

Hvala za razumevanje!