Gorenja vas - Poljane - Turizem Škofja Loka
 

Ljubezen. Za vse življenje!

Kulturni_center_slikarjev_Denis_Bozovičar.jpg

V lepoto Poljanske doline se boste na tem izletu prav gotovo zaljubili. Za začetek boste v Poljanah obiskali Kulturni center slikarjev Šubic z etnografsko muzejsko zbirko in galerijama, svojo ljubezen do ustvarjanja pa boste lahko izrazili na slikarski delavnici (2h).

Pot vas bo vodila naprej na Visoko, kjer si boste ogledali znameniti Tavčarjev dvorec s stalnimi razstavami »Visoška domačija pripoveduje«. Sprehodili se boste do družinske grobnice in bronastega kipa Ivana Tavčarja (1h).  Za zaključek pa vam bo domača ljubiteljska igralka zaigrala odlomek s Cvetja v jeseni - ena najlepših slovenskih ljubezenskih zgodb.

Sledi kosilo v eni izmed domačih lokalnih gostiln. Na željo vas obišče in vaše kosilo začini pisateljica Milena Miklavčič s pripovedovanjem lokalnih zgodb.

Nato se boste odpeljali v Hotavlje, tja kjer lomijo sloviti hotaveljski marmor in si ogledali podjetje Marmor Hotavlje (1h).

Raziskovanje čudovite poljanske pokrajine boste zaključili na eni izmed mnogih gostoljubnih domačij, kjer se ukvarjajo s pridelovanjem kmetijskih pridelkov in izdelkov - ogledali si boste kmetijo in okušali njihove domače dobrote (1h).

Za spomin boste domov odnesli klekljano čipko v obliki srca.

punkl Polona Mlakar Baldasin.JPG

Cenik:

-       do 20 oseb: 39 €/os.

-       20 – 30 oseb: 37 €/os.

-       nad 30 oseb: 36 €/os.

Dodatna ponudba

Utrdbe_Rupnikove_linije_Jost_Gantar.jpg
Utrdbe Rupnikove linije.