Poroke - Turizem Škofja Loka

Poroke

Hero banner

Poročne slike na Visokem in v Škofji Loki

Včasih rečemo, da so poroke lepe kot v filmu. Na Škofjeloškem so kot slike sredi zelene narave. Poljanska dolina nima zaman srca za svoj zaščitni znak. Dežela pod Blegošem je polna krajev, kjer sta Meta in Janez komaj zadrževala ljubezen v kultnem slovenskem filmu Matjaža Klopčiča Cvetje v jeseni. Avtor povesti Ivan Tavčar je s podjetno in družabno ženo Franjo in štirimi otroki živel prav na čudovitem posestvu dvorca Visoko. V Poljanski dolini ali romantični Škofji Loki, kjer se ljubezen plete že stoletja, lahko danes naslikata svojo poročno zgodbo. Čas je za vajino škofjeloško sliko.

Poročite se

Zapišita vajino zgodbo o ljubezni in predanosti v zavetju tisočletnega mesta ali v objemu neokrnjene narave Škofjeloškega območja.

Mestna poroka

Ena lepših dvoran v Škofji Loki je poročna dvorana v Žigonovi hiši. Vajina poročna pravljica se lahko v njej prične v bolj intimnem krogu, a slovesno in v pravem meščanskem vzdušju.

Preberi več

Poroka na grajskem vrtu

Poročita se izven grajskih zidov, v senci mogočnih dreves, v edinstvenem ambientu vrta loškega gradu in poročni obred doživita butično, ob spremljavi ptičjega petja in rahlega vetriča.
Preberi več

Grajska poroka

Na gradu zaročenca in svate sprejme paž, ki usmerja poroko, v grajski poročni dvorani si ob izbrani glasbeni spremljavi izmenjata zaobljubi, na koncu obreda pa mladoporočenca nazdravita še s penino (v ceno je vključena 1 steklenica za mladoporočenca, starše in priči). Cena vključuje tudi spominsko darilo, stroške hostese, reditelja in najem grajske poročne dvorane.

Preberi več

Poroka na mestnem vrtu

Poročni zaobljubi si lahko izmenjata na vrtu Žigonove hiše na Mestnem trgu. Doživita intimno poroko na prostem v strnjenem mestnem jedru s pogledom na njegovo čudovito okolico.

Preberi več

Poroka na Visokem

Vajin najlepši dan kronajta s čarobnostjo Tavčarjevega dvorca na Visokem, v objemu neokrnjene narave Poljanske doline.

Pisatelj Ivan Tavčar je napisal veliko lepih zgodb, najlepšo pa je spisalo prav njegovo življenje z ženo Franjo. Dovolita, da Tavčarjevo pero pomaga spisati srečen začetek tudi v zgodbi vajinega zakona.

Preberi več