Škofjeloško območje - Turizem Škofja Loka

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Hero overlay

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Hero overlay

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Hero overlay

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Hero overlay
Previous Next

Ena Loka, dve dolini, tri pogorja, neskončno zgodb

Škofjeloško je območje, kjer se z navdihi iz narave že stoletja poraja ustvarjalnost umetnikov in rokodelcev.

Škofjeloško je območje, ki vabi k preverjanju in preseganju lastnih meja: z navdihi ustvarjalnosti, z gibanjem po naravi, z okušanjem tipičnih posebnosti. Izberite svoj navdih. Privoščite si doživetja Škofjeloškega.  

PREBERI VEČ KAKO DO NAS

Škofja Loka

V tako lepi, tako mistični srednjeveški Škofji Loki si z navdihi iz preteklosti ustvarjate lastne nove spomine. Škofja loka je mesto Škofjeloškega pasijona, najstarejše slovenske drame. Vsakih 6 let lahko postanete udeleženec uprizoritve! Mesto na sotočju dveh rek s posebno svetlobo in energijo že stoletja privlači slikarje in druge ustvarjalce.

Preberi več

Gorenja vas - Poljane

Poljanska dolina je zaznamovana s tisto ljubeznijo, ki je za vse življenje. Ker izvira iz narave! Dvorec pisatelja Ivana Tavčarja, ki je pisal o njej, je danes kraj poročnih zaobljub, trdnih kot marmor iz bližnjih Hotavelj. Kraji z največ otroki v Sloveniji spoštujejo mir, ki ga v deželi pod Blegošem varujejo utrdbe Rupnikove linije.  

Preberi več

Železniki

Pod Ratitovcem in Soriško planino si ljudje od nekdaj kujejo srečo sami: s kovaškimi kladivi! Z njihovim zvokom se v kraju edinstvenega plavža druži zvok klekljanja čipk. Skupaj ustvarjajo ritem za velike dosežke: tudi za svetovne rekorde! Iz krajev tehniške in etnološke dediščine je med drugim doma Peter Prevc. 

Preberi več

Žiri

Tam, kjer so se v preteklosti stikale države in kjer je še danes tu stičišče treh pokrajin (Gorenjske, Notranjske in Primorske), se je od nekdaj mogoče dobro obuti za vse poti po naravi in za potep med utrdbami Rapalske meje. V kraju, zaznamovanem s preseganjem meja in s prav posebnim zmajem, že več kot 100 let deluje šola čipkarstva. 

Preberi več