Preberi več - Turizem Škofja Loka

Škofjeloško: kraji navdiha

Hero overlay

Škofjeloško: kraji navdiha

Hero overlay

Škofjeloško: kraji navdiha

Hero overlay

Škofjeloško: kraji navdiha

Hero overlay
Previous Next
 

Škofja Loka, Poljanska dolina z Gorenjo vasjo in Poljanami ter Žirmi, Selška dolina z Železniki – to je svojevrstno turistično območje, ki ponuja obilo navdihov za raznotera doživetja. Ko raziščete srednjeveško Škofjo Loko, zgodovinsko središče območja, se odpravite ob Poljanski ali Selški Sori v hribovja nad obema rekama. V vsakem kraju, na vsakem koraku vas čakajo nove zgodbe, novi izzivi! 


Škofjeloško je območje, kjer je nastal Škofjeloški pasijon, prvo slovensko dramsko besedilo. Ulice slikovite, pristno srednjeveške Škofje Loke so še 300 let pozneje njegov najlepši oder! Tu si lahko z odkrivanji preteklosti ustvarjate svoje nove spomine.

Škofjeloško je območje, kjer so številni slikarji in pisatelji našli najlepše navdihe za svojo ustvarjalnost. V Poljanski dolini mladoporočence in iskalce lepot narave še danes navdihuje zgodba Cvetje v jeseni, ki prepleta mestno izkušenost z vonjem po cvetju z gora. V pristnem stiku z naravo, z ljudmi in s seboj se tukaj porajajo ljubezni za vse življenje. 

Škofjeloško je območje, kjer je vsak svoje sreče kovač. V Železnikih, kraju s še danes edinstvenim plavžem v Evropi, jo kujejo v žeblje in prepletajo v čipke. Tukaj boste odkrili, da je sreča dostopna: z lastnim trudom!

Škofjeloško je območje, kjer je mogoče presegati meje. Po obronkih nad Žirmi, krajem posebnih čevljarskih tradicij, boste odkrivali utrdbe Rupnikove linije kot območje spajanja  različnih pokrajin. 


Pridite po svoje navdihe v Škofjo Loko, Poljansko dolino, Železnike, Žiri. 

Skofja_Loka_1.jpg
Panorama_z_Visokim_Izidor_Jesenko.jpg
Cipkarski_dnevi_Zelezniki_arhiv_TD_Zelezniki.jpg
Pohodni_krog_GorenjaVas_Poljane_Anka_Voncina_res.jpg