Škofja Loka - Turizem Škofja Loka

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Hero overlay

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Hero overlay

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Hero overlay

Za zaljubljene v ustvarjalnost

Hero overlay
Previous Next
 
Škofja_Loka_Jost_Gantar (14)_MALA.jpg

Srednjeveško jedro Škofje Loke

V sliki vsak vidi nekaj drugega. Staro mestno jedro Škofje Loke je kot živa slika. Iz pozabljenega in današnjega časa. Na srednjeveških ulicah je toliko dobrih zgodb, romantičnih pogledov in rokodelskih skrivnosti, da bodo vtisi še lep čas ostali. Naučite se izdelati modelček za mali loški kruhek v Rokodelskem centru DUO, obiščite Kreativnice in si privoščite kosilo na romantičnem dvorišču. Zdaj je čas, da Škofjo Loko spoznamo od blizu. 

Zdaj je čas za Škofjeloški pasijon

Prihodnje leto načrtujte obisk v času Škofjeloškega pasijona. Tradicija 300-letnega uprizarjanja najstarejše evropske režijske knjige na vsakih šest let, ko celo mesto postane oder, je vpisana na Unescov seznam žive dediščine človeštva. Prizorišče predstave so ulice tako pristnega srednjeveškega mesta, da se tudi druge dni tu lahko s svojimi občutji v hipu prelevite v gospoda, namenjenega na Loški grad ali v katerega od drugih bližnjih gradov, v legendarnega zamorskega služabnika iz mestnega grba, v meniha, ki se vrača za zidove Kapucinskega samostana k svojim pisarijam, v popotnika, ki se na Kapucinskem oz. Kamnitem mostu ozira k mitnici, v ustvarjalca, ki je z zelenega podeželja pravkar pripeljal gradivo za svoje rokodelske mojstrovine ali sestavine za kulinarična doživetja.


Pozor: na poti Škofjeloškega pasijona lahko res najdete nove odgovore na svoja vprašanja!  Na vsakem koraku po mestu ob sotočju dveh rek vas čakajo navdihi zanje. Tu in v zeleni okolici so jih že našli mnogi slikarji, pisatelji, mojstri vseh vrst. Škofja Loka je rojstni kraj slovenskega impresionizma in kraj ustvarjalnih izkušenj. Pridite po svoje! 

saso kocevar 2017 - trg pod gradom.jpg
saso kocevar 2017 - mestni trg svetilka.jpg
Skofjeloski_pasijon_Jana_Jocif.jpg
Skofja_Loka_Mestni_trg.JPG